Hit asijských pokrmů POKÉ. Kam na něj vyrazit?

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Asijsky orientované bistro Café Buddha v pražské Balbínově ulici je známou Mekkou milovníků orientálních pokrmů. Stálá nabídka se rozrostla o variace pokrmů Poké. Návštěvníci mohou ochutnat například SALMON POKÉ, EBI TEMPURA POKÉ, TUNA POKÉ, POKÉ CHICKEN PANKO, POKÉ VEGETARIAN LOVER´S či SALMON TUNA POKÉ. Tak neváhejte a stavte se i vy na „jedno“!

V současné době je poké trendy pokrmem a jen málokomu s aktivním účtem na Instragramu chybí jeho fotografie v albu. Poké je móda, ale zároveň má tradici a rozhodně se nejedná jen o přechodný trend. Toto havajské jídlo si připravovali již původní obyvatelé Polynésie. Nyní však ožívá takřka ve všech koutech světa
a zejména mladá generace si jej velmi oblíbila. A to nejen kvůli své fotogeničnosti. Poké bowl jsou misky naplněné rýží, syrovými rybami, zeleninou, bylinkami a ovocem. „Jejich příprava je velmi rychlá, dá se různě kombinovat a navíc se jedná o velmi zdravý pokrm,“ dodává executive chef Štěpán Návrat. Dá se říci, že poké
v současnosti nahrazuje módu sushi, která po dlouhou dobu vládla světu. 

 Štěpán Návrat

V Čechách je však stále pouze pár podniků, kde si lze poké objednat. Jedním z nich je právě pražská restaurace Café Buddha. Tím to ale nekončí. Café Buddha  nabízí také vyhlášené kurzy vaření. Díky dlouholeté praxi s vedením kurzů se Štěpán Návrat označuje za lektorskou hvězdu. Má osobní přístup, ať se věnuje začátečníkům či pokročilým. Každý do jednoho odchází spokojený. Aktuální nabídka kurzů zahrnuje klasické sushi, thajskou, vietnamskou či indonéskou kuchyni. Škola vaření pod taktovkou Štěpána Návrata je svá
a inspirativní, stejně jako on. Hodí se pro páry i jednotlivce, jako dar či zlepšení osobních dovedností.

 Kurz asijské kuchyně

Nikdy nebylo jednodušší být „IN“ a  hlavně si pochutnat či naučit se taje asijské kuchyně.
Kdo absolvuje kurz v Café Buddha obohatí sebe i své okolí.

 

Více informací a výběr kurzů na cafebuddha.cz

 

Reklama

Doporučujeme

Málo kalorií, hodně benefitů. Proč by banán neměl chybět ve vaší kuchyni

Sladký, jednoduchý, všestranný. Banán možná nepůsobí jako výživový zázrak, ale tělo ho miluje víc, než tušíme. V jediné porci ukrývá víc síly, než si...

Trápí vás povislá kůže na pažích? Zatočte s ní přírodní cestou

Břicho, stehna a zadek. Tři hlavní partie, na které se při cvičení zaměřuje většina žen. Ale co ruce? Právě paže bývají často největším „zrádcem“,...

Na co myslet při tvorbě dětského pokoje? Tipy od designérky Jany Pařízkové

Na konci léta řeší mnoho rodičů úpravu dětského pokoje. Nový školní rok je totiž pro všechny pomyslný zlom. A právě zařizování dětského pokoje je...

Správná výživa je základem dlouhého a spokojeného života každé kočky

3X balíček superprémiového krmiva Shelma Kočky jsou od přírody šelmy a maso je pro ně nezbytnou součástí stravy. Proto jim dopřejte superprémiové krmivo Shelma, které...

Poslouchej vnitřní hlas: Intuice není magie, ale tichá moudrost, kterou jsme se odnaučily slyšet

Někdy stačí jen na chvilku ztichnout, aby ses znovu spojila se sebou. Intuice není žádná ezoterika, ale přirozená moudrost, která v nás vždy byla....

Průzkum: české děti se naučily svačit – devět z deseti svačí každý den

Většina českých školáků pravidelně svačí a sportuje, ukázal aktuální průzkum společnosti Nestlé zaměřený na stravovací návyky žáků základních škol. Dle průzkumu svačí každý den...

Polévka, která obejme: Proč je vývar víc než jídlo a jak ho připravit srdcem

Miska vývaru je víc než kalorie. Je to objetí v lžíci, návrat ke klidu a tiché gesto lásky. Když jsi nemocná, vyčerpaná nebo jen...

Máte rádi ovocné knedlíky? Připravte si tyto tři verze, výsledek vás dostane

Kdo by neměl rád ovocné knedlíky? Ať už použijeme tvarohové, kynuté či bramborové těsto, je to vždy fenomenální záležitost. Navíc tento pokrm zbožňuje většina...

Toxická pozitivita: Když úsměv zakrývá bolest a „všechno je fajn“ přestává platit

Tlak na optimismus se v posledních letech proměnil v novodobý společenský požadavek. Úsměv, lehkost, vděčnost. Věty, které měly léčit, se však stávají maskou. A...

Slovo „ne“ jako akt péče o sebe: Nauč se odmítat bez viny a bez výčitek

Od dětství jsme vedeny k tomu, abychom byly přizpůsobivé, ochotné a vstřícné. Odmítání bývá spojováno s nelaskavostí. Právě v něm ovšem často leží ochrana...

Večeře z jedné pánve: Zapečené gnocchi

Když se vracíš domů hladová, s hlavou plnou práce a s otázkou „Co dnes zase uvařit?“, může být odpovědí právě tohle jídlo. Voňavé, teplé,...

Návrat po flámu do kondice: Co se děje v těle a které recepty nás postaví na nohy?

Každý to někdy zažil – skvělý večírek, spousta zábavy, pár skleniček navíc. A pak přichází střih - ráno, kdy člověk cítí, že hlava i...

Útulný podzim? Tady je návod ve 3 krocích

Podzim je v plném proudu – a s ním přichází ideální čas proměnit domov v hřejivé útočiště. Právě tohle období vybízí ke zpomalení. Je...

Probuzení s láskou: Rituály, které hýčkají duši

Když první paprsky slunce prosvítají oknem, den zve k novému začátku. Jak proměnit ráno v okamžik, který hřeje srdce? Objevte rituály, které změní váš...

Snídaně, která vydrží: Sladká ovesná kaše na milion způsobů

Některá rána jsou divoká, jiná ospalá. V každém případě potřebuješ něco, co ti dá energii a dobrý pocit. Ovesná kaše je přesně taková snídaně...
Reklama
Reklama