Podzimní rychlé a vydatné svačinky

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Sychravá rána, nízké teploty a nevypočitatelné odpolední slunce hlásí, že podzim už je tu. Dětem začala zase škola, kroužky a jiné aktivity. Je proto potřeba jim na náročný program přichystat vydatnou svačinu, která jim dodá energii a zároveň si na ní pochutnají. Správná svačina by měla být složená z kvalitních a čerstvých surovin ideálně takových, které patří do oblíbených samotného strávníka. Rozhodně by neměla chybět čerstvá zelenina, ovoce, oblíbené pečivo, mléčné produkty nebo třeba kvalitní uzenina v podobě kuřecí šunky. Pokud už nevíte, jak připravit lahodné a originální občerstvení, můžete se inspirovat třemi recepty od Drůbežářského závodu Klatovy. Děti jistě ocení chutné svačinky, a ještě získají energii na náročné výkony ve škole nebo na kroužcích.

 

Kreativita se vyplácí aneb děti ochutnávají očima

Každá maminka už někdy slyšela, že tohle její malý strávník nejí nebo na to nemá chuť, ale co když bude jedna
a ta samá surovina použita jinak v kombinaci s dalšími oblíbenými ingrediencemi? Někdy stačí jen malá změna, třeba nahradit rohlík za celozrnný bagel nebo bagetu, zařadit čerstvou zeleninu nebo vybrat kvalitní šunku například od Drůbežářského závodu Klatovy, a děti rázem vnímají svačinu jinak. Předně jistě ocení kreativitu
a budou mít větší zájem o další svačiny, protože se budou těšit na nové chutě.

Křupavé čerstvé pečivo, lahodná zelenina, chutné domácí pomazánky a plátky Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené nebo Kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti krájené vykouzlí úsměv na tváří nejednomu malému i velkému školákovi. Kvalitní kuřecí šunky s vysokým podílem masa a lahodnou chutí najdete v portfoliu Drůbežářského závodu Klatovy. Vyzkoušejte tři rychlé a jednoduché tipy, jak připravit originální svačinu právě s jejím použitím.


Vyzkoušejte recepty na vynikající svačinky!

Bagel s kuřecí šunkou a sýrem na tvarohovo-mrkovové pomazánce

Příprava: 20 minut Počet porcí: 4
Ingredience:
4x bagel
1x balení Kuřecí šunky prsní zauzené krájené od Drůbežářského závodu Klatovy
4x plátek sýra
1x tvaroh
2x mrkev
kousek celeru
2x vařené vejce
1x svazek jarní cibulky
2x lžíce majolky
4x list ledového salátu
1x okurka hadovka
4x rajče
sůl, pepř

 

Postup:

1/ Bagel rozpečte v toustovači nebo opečte na pánvi z obou stran.

2/ Na pracovní plochu si připravte zeleninu, vajíčka a tvaroh.

3/ Do misky nastrouhejte nejdříve mrkev, celer a vařená vejce. Jarní cibulku si nakrájejte nadrobno. Následně zamíchejte všechnu nastrouhanou zeleninu a vejce s tvarohem. Přidejte jarní cibulku, majolku a osolte
a opepřete dle chuti.

4/Okurku a rajče nakrájejte na kolečka a nechte stranou.  Bagel rozřízněte a na spodní stranu namažte připravenou pomazánku.

5/ Poté položte na pomazánku list ledového salátu, 4 plátky kuřecí šunky zamotané do ruličky, zeleninu nakrájenou na kolečka a sýr. Následně zopakujte se zbylým pečivem.

 

Další recepty na našem webu v sekci RECEPTY!

 

 

Reklama

Doporučujeme

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...

Zůstaňte svěží: Kohoutková jako (nejen) letní superhrdina

Léto je v plném proudu, slunce svítí, teploty stoupají, a proto je potřeba dodržovat pitný režim. A to nejlépe v podobě vody. Na tu byste však...

Přišli jsme o našeho milovaného pejska. Manžel se s jeho ztrátou vyrovnává pomocí umělé hračky

Každý se se smrtí svého zvířecího miláčka vyrovnává po svém. Někdo truchlí déle, jiný zase bere smrt jako součást života a věří, že už...

Dárky zdarma a Xiaomi produkty za zlomek ceny: Od fotomobilu až po robotický vysavač

Předškolní výprodej: Nenechte si ujít Redmi Pad 2 s velkým 11″ displejem a masivní baterií, prémiový smartphone Xiaomi 15 s fotoaparáty Leica, oblíbený Redmi...

Putování za kávou: Etiopie kolébkou lahodného moku

Etiopie je považována za kolébku kávy. Podle legendy zde pasáček koz jménem Kaldi objevil povzbuzující účinky kávových bobulí, když si všiml, že jeho kozy...
Reklama
Reklama