Hodnocení Zlatými lvy a projekt Nejlepší restaurace nakladatelství TopLife Czech

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Hodnocení je založeno na propracované metodice, která zaručuje objektivitu výsledné známky. Inspektoři, kteří anonymně hodnotí restaurace, jsou rekrutováni z řad náročných návštěvníků vyhlášených restaurací v tuzemsku i zahraničí.

Tito inspektoři opakovaně navštěvují hodnocené restaurace a komplexně hodnotí jejich kvalitu. Hodnocení inspektorů začíná už v momentě prvního kontaktu, kdy si v restauraci zajišťují rezervaci. Samozřejmě se přihlíží i k tomu, jak je v restauraci přivítán, uveden, zda je mu vyhověno, například pokud chce jiný stůl, pokud má nějaké speciální požadavky nejen při přípravě pokrmů, má nějaké intolerance, je vegetarián, apod.

Základem hodnocení je podávané jídlo, jeho vzhled, chuť, vůně, použité suroviny a originalita. Kvalita pokrmu je spolu s profesionalitou obsluhy a prostředím restaurace klíčovým prvkem hodnocení. Dalšími hodnocenými kategoriemi jsou komplexnost a promyšlenost vinného listu, přítomnost zkušeného someliéra, kvalita nápojového skla či jídelního servisu. Nepříjemná a neprofesionální obsluha, neochota vyjít vstříc požadavkům hosta, účet neodpovídající konzumaci, neútulný interiér či zanedbané toalety mohou výrazně ovlivnit celkový dojem a hodnocení restaurace.

Výsledná známka kvality je reprezentována pečetí se Zlatým lvem. Jeden Zlatý lev reprezentuje restaurace se stabilní kvalitou a celkovým zážitkem, který hosta uspokojí. Dva Zlatí lvi jsou zárukou neobyčejného zážitku z návštěvy restaurace. Tři Zlatí lvi jsou pak zárukou setkání s vrcholnou podobou umění šéfkuchaře, profesionality personálu, vkusného interiéru a celkově hřejivé atmosféry restaurace.

Nakladatelství TopLife Czech vydává tituly orientované na zážitkovou gastronomii a životní styl. Za poslední roky si místo v knihovnách čtenářů našly desítky tisíc výtisků našich knih. Od roku 2014 je nakladatelství organizátorem projektu hodnocení kvality českých a moravských restaurací. Oceněné podniky jsou představovány v ročence Nejlepší restaurace. Průvodce je aktualizován vždy na konci kalendářního roku v podobě nového vydání ročenky pro rok následující. Dalším populárním titulem nakladatelství jsou kuchařky vydávané v edici Velká kuchařka.

Vydavatelství již vydalo například tyto publikace:  

Velká kuchařka Marka Svobody, letem světem

Velká kuchařka šéfkuchařů nejlepších restaurací

Velká kuchařka nejlepších šéfkuchařů

Velká kuchařka světových kuchyní s vinným párováním

Nejlepší šéfkuchaři v České republice a jejich top recepty

 

Ukázky a více info na www.toplifeczech.cz.

 

Již brzo se můžete těšit na soutěž o knihu Nejlepší restaurace pro rok 2025!

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Jak zatočit s vystouplým bříškem? 5 způsobů, které fungují a nebolí

Dokonale ploché břicho? To není jen mýtus z obálek časopisů. Skutečná síla je ve funkčních svalech a pocitu lehkosti. Zpevněný střed těla přitom ovlivňuje...

Nenávist za monitorem: Proč ženy na internetu čelí větší krutosti než muži

Internet měl být místem svobody. Platformou, kde mohou všichni mluvit beze strachu a bez ohledu na pohlaví. Realita? Úplný opak. Zvlášť pro ženy. Online...

Pozor na falešné policisty. Využívají stres a kradou statisíce

Když vám zazvoní telefon a na displeji svítí číslo Policie ČR, zpozorníte. Přesně na to ale podvodníci čekají. Jejich nový trik, kdy se vydávají...

Zapomeňte na lososa. Ryba, kterou jste přehlíželi, je skutečný poklad

Zatímco losos byl roky hvězdou zdravého jídelníčku, odborníci hlásí změnu na trůnu. Novým králem se stává obyčejná makrela... ryba, která spojuje to, co často...

Vánoční pohoda se Saloos

SOUTĚŽ O 5 BALÍČKŮ DÁRKOVÉ SADY Že neexistuje perfektní vánoční dárek, kterým potěšíte téměř každého napříč generacemi? Saloos vytvořil kouzelnou sadu 100% přírodních esenciálních olejů...

Vyhrajte s pořadem Zakázané zóny praktickou pončo pláštěnku a podzimní déšť vás nepřekvapí!

Podzim je tady a s ním i několik upršených dní. Právě proto by ve vašem šatníku neměla chybět pláštěnka, která vás před deštěm ochrání. Nyní...

Zapomenutá síla z našich polí. Skromná čočka, která zasytí tělo i duši

Zapomeňte na exotické prášky a bobule z druhého konce světa. Ten pravý nutriční poklad, který zasytí, posílí a nezatíží peněženku, bublá v hrnci na...

Nejste líní, jste nemocní. Tichý boj s postelí, který ničí miliony životů

Zvoní budík, ale vy se nemůžete pohnout. Tělo váží tunu, myšlenky jsou jako asfalt a vy víte, že jste zase prohráli. Není to morální...

Krémová polévka z batátů a mrkve: hřejivá, jemná a s kapkou exotiky

Když se venku ochladí, není nic lepšího než miska voňavé polévky, která zahřeje na těle i na duši. Tahle kombinace batátů, mrkve a jemného...

Vlastníte elektromobil nebo to plánujete? Máme pro vás pár tipů!

Silnice je pozvolna plní tichými ekologickými elektromobily. U nás jich jezdí už přes 52 tisíc a meziroční nárůst představuje 41 procent. Zvažujete nebo už...

Kam na výlet se psem? 7 tipů pro dobrodružství v přírodě

Podzimní dny přímo vybízejí k tomu sbalit batoh a vyrazit se svým psím parťákem na výpravu do přírody. Česko nabízí nespočet nádherných míst, kde...

Lékaři doporučují kvašenou zeleninu pro posílení imunity a lepší trávení

Zapomeňte na drahé doplňky stravy a zázračné pilulky. Ten nejlepší osobní trenér pro vaši imunitu se možná skrývá ve vaší lednici. Řeč je o...

Zapomeňte na výčitky. Obyčejný trik udělá z chleba lepší potravinu

Chléb má pověst nepřítele zdravé výživy, ale co když ho obyčejné zmrazení dokáže proměnit v lepší potravinu? Výzkumy naznačují, že teplota mění jeho strukturu...

Prosté jídlo s noblesou: francouzské škvarky, které si získaly svět

Na první pohled vypadají skromně - pár kousků masa, trochu sádla a pár bylinek. Ale právě v té jednoduchosti se skrývá kouzlo. Francouzské delikatesy...

Jak správně krmit kočku, která je vybíravá a nic jí nechutná?

Kočky jsou známé svou vybíravostí v jídle a někdy dokážou své majitele pěkně potrápit. Na rozdíl od psů, kteří jsou většinou schopni spořádat prakticky...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3