Vyzkoušejte teplý salát z čočky podle Pet

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Teplý salát z čočky Beluga

Beluga, černá čočka, je další úžasná luštěnina, která se nemusí namáčet, takže když potřebujete rychlou večeři, tak můžete sáhnout třeba po tomto druhu. Navíc nenadýmá, to si ještě pojistěte při jejím vaření přidáním bobkového listu či kouskem mořské řasy, má vynikající nutriční hodnoty v podobě velkého množství bílkovin, vlákniny, díky své barvě má spoustu antioxidantů, vitamíny, minerály, má nízký glykemický index
a při vaření se nerozvaří stejně jako třeba ta červená. Mnoho kuchařů jí stále s větší oblibou používá jako přílohu, my si jí doplníme avokádem jako zdravým zdrojem tuků a žitným chlebem.

SUROVINY

150 g čočky Beluga
2 bobkové listy nebo list mořské řasy
1 střední cibule nebo šalotka
½ červené papriky
½ žluté papriky
½ malé cukety
100 g sušených rajčat v oleji
sůl, pepř
šťáva z půlky citronu
hrst na sucho opražených vlašských ořechů

 

 

Čočku propereme od nečistot a dáme spolu
s bobkovým listem či mořskou řasou vařit na cca 20 minut do změknutí. Na pánvi si na sucho opražíme vlašské ořechy a dáme stranou. Pánev vytřeme a na oleji orestujeme cibulku. Přidáme pokrájené papriky
a cuketu a cca 4 minuty restujeme. Přisypeme uvařenou čočku, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a nakonec přidáme na kousky pokrájená rajčata. Osobně je přidávám do jídla až ke konci, zůstane jim ta výrazná chuť. Salát můžeme dochutit ještě přidáním trochy oleje z rajčat.

Podáváme s avokádem, které si namažeme (osolíme a opepříme) na čerstvý žitný chléb.
Doporučuji 100% z Antonínova pekařství, lepší jsem nejedla.

Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- )

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama