Uvařte si americký guláš podle Pet

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Americký guláš

O tento recept jsem zakopla na Instagramu, protože byl v angličtině, tak jsem si řekla, že by to mohl být opravdu americký guláš a shodou okolností ho ochutnal i jeden Američan a prý to tak fakt je! 😊
Tak pokud chcete zažít Ameriku, a ještě uvařit jídlo v jednom hrnci (a to se počítá!), pak tady je inspirace:

SUROVINY

1 balíček sójových nudliček
(zn. Bonavita – 80g)
1 bílá cibule
3 stroužky česneku
1 vrchovatá lžička oregana
1 vrchovatá lžička tymiánu
1 vrchovatá lžička rozmarýnu
1 lžička červené papriky
½ lžičky černého pepře
1 bobkový list
6 velkých lístků čerstvé bazalky
+ nějaké na ozdobu
1 ¾ hrnku zeleninového vývaru
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rajčatového protlaku
2 plechovky sekaných rajčat
½ hrnku mražené kukuřice
1,5 hrnku bezlepkových těstovin
sůl, 2 lžíce třtinového cukru,
řepkový olej

 

Sójové nudličky vysypeme do mísy a přelijeme je dostatečným množstvím právě uvařené vody a necháme
10 minut odpočívat, poté slijeme, necháme 20 minut odležet a poté z nudliček vyždímáme přebytečnou vodu
a nakrájíme je na menší kousky. V mezičase si můžeme nakrájet cibuli a česnek, které pak společně osmahneme na cca 4 lžících oleje. Přidáme pokrájené sójové kousky a společně chvíli smažíme. Pak přidáme koření, bylinky, sójovou omáčku, rajčatový protlak, sekaná rajčata, bobkový list a promícháme a přivedeme k varu. Do směsi přisypeme kukuřici a těstoviny a vaříme dalších 10-12 minut do změknutí. Případně přidáme vodu, pokud chceme více omáčky a těstoviny nám ji hodně nasáknou. V originál receptu nebyl cukr,
ale já musela přidat skoro dvě lžíce, protože guláš byl díky protlaku a rajčatům z konzervy příliš kyselý, dosolila jsem a guláš byl na světě. Nejlepší je stejně jako ten český pěkně den odleželý…

Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- ) 

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama