Tři tipy na rychlou večeři

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Kdo by to neznal – po práci už často nemáte chuť na složité vaření. Nemusíte ale zoufat, neboť ne každá příprava jídla je složitá. My vám přinášíme tipy na tři pokrmy, které jsou hotové během chvilky a navíc skvěle chutnají.

Těstoviny s pestem a parmazánem

Ingredience: 200 g těstovin, 2–3 lžíce bazalkového pesta, hrst strouhaného parmazánu, olivový olej, sůl

Pokud máte doma bazalkové pesto, máte vyhráno. V ideálním případě si pesto vyrobíte sami, poměrně kvalitní už se však dá i koupit. S těstovinami je tato surovina vskutku skvělá. A hlavně vám příprava zabere opravdu jen pár minut.

Stačí si uvařit těstoviny v osolené vodě. Použít můžete v podstatě jakýkoliv druh těstovin. Jakmile jsou tzv. na zkus, sceďte je a dejte do mísy. Teď už stačí jen přidat pesto, důkladně promíchat a zakápnout olivovým olejem. Navrch ještě posypte parmazánem a můžete servírovat. S kvalitním pestem jde o opravdovou rychlovku i skvělý gurmánský zážitek.

Quesadilla

Ingredience: 2 tortilly, 100 g kuřecích prsou, 80 g strouhaného cheddaru, paprika, cibule, olej, sůl, pepř

Po bezmasém receptu přichází na řadu pokrm, kde hraje prim kuřecí. Prsa si nakrájejte na malé kousky, které osolte a opepřete. Zprudka je zarestujte na rozpáleném olivovém oleji. Aby chytly zlatavou barvu a byly dobře propečené, přece jen jde o kuřecí maso.

Vezměte si tortillu, kam rovnoměrně rozložte cheddar, maso a zeleninu, a poté přiklopte druhou tortillou. Opékejte na suché pánvi z obou stran dozlatova. Pak už jen nakrájejte quesadillu na trojúhelníky a můžete podávat.

Pečený losos

Ingredience: 2 porce lososa, 1 citron, kopr, olivový olej, sůl, pepř

Kdo by neměl rád lososa. Tato ryba má skvělé maso a navíc její přípravě nemusíte věnovat nijak dlouhou chvíli. Na mase lososa osolte a opepřete, na kůži pouze osolte. Takto připravenou rybu vložte na plech s pečícím papírem. Maso z vrchu zakápněte olivovým olejem, přidejte plátky citronu a posypte hojným množstvím kopru. Lososa dáme následně do trouby, kde ho při 200 °C pečeme asi 12–15 minut. Stačí k tomu lehký salát nebo čerstvé pečivo a máte luxusní večeři bez námahy.

Zdroj foto: Pixabay

Reklama

Doporučujeme

Tři recepty na pomazánky, které nadchnou vaše chuťové pohárky

Pomazánky jsou v naší zemi mezi strávníky velmi oblíbené. Ať už se jedná o svačinu nebo pohoštění pro návštěvu, mají spoustu příznivců. Navíc jsou...

Saxofonista Slováček naletěl pyramidě. Zklamání, hněv a mizivá šance na návrat úspor

Felix Slováček patří mezi tisíce poškozených, kteří vložili peníze do podvodného investičního plánu firmy Glocin. O své úspory nejspíš už nikdy neuvidí. Zhodnocení, které nikdy...

Pigmentové skvrny po letech na slunci. Mýtus o játrech už neplatí

Tmavé skvrny na kůži nejsou známkou nemocných jater, ale následkem let strávených na slunci. Jak je rozeznat a proč je dobré chodit na pravidelné...

Češi je milují, ale měli by si dát pozor! Kaktusy do bytu nepatří, zvlášť ne do ložnice

Kaktus je na první pohled nenáročná a moderní rostlina, která je ideální i pro ty, kterým jinak pokojovky dlouho nevydrží. V českých domácnostech se...

Zdravé svačinky po celý školní rok

S nástupem nového školního roku se klasicky otevírá téma rychlých, zdravých a chutných svačinek. Usnadněte si každodenní přípravu a zároveň potěšte i ty nejvybíravější...

Dáda Patrasová truchlí. Dceru ztratila v náručí, poslední slova ji zasáhla do srdce

Byla to bolest, která neměla slova. Dáda Patrasová držela svou dceru Aničku v náručí, když vydechla naposledy. Až teď po měsících mlčení našla odvahu...

Toskánsko mimo davy: Objevte kouzlo, které turisté ještě neobjevili

Zapomeňte na přeplněnou Florencii i selfie u Šikmé věže v Pise. Skutečné kouzlo Toskánska najdete v kopcích, kde vinice objímají kamenné domy a život...

Jak zužitkovat celé kuře? Tři recepty, po kterých vám z něj nezbyde nic

Kuře je skvělá surovina. Je cenově dostupné, pro většinu z nás chutné a hlavně se dá celé krásně zužitkovat. Místo toho, abyste koupili jen...

Jak stárneme, běží čas jinak. Mozek mění tok reality

Dětské dny měly šířku oceánu, dnešní týdny připomínají záblesk světla. Čas se nezměnil, ale naše mysl ano. Vědci hledají odpověď, proč se s přibývajícím...

Kolik hodin denně prospat, abyste žili déle? Nová studie má odpověď

Pravidelný spánek není jen otázkou pohodlí, ale podle nové studie přímo rozhoduje o délce života. Vědci zjistili, že rytmus noci a dne má zásadní...

Jak dosáhnout lepšího trávení a štíhlejšího pasu? Vyměňte ranní kávu za vlákninu

Chcete nastartovat metabolismus, podpořit trávení a ještě se cítit lehčí? Nemusíte držet drastické diety ani pít zázračné koktejly z reklamy. Někdy stačí maličkost, jako...

Lékaři mají jasno. Pokud chceš žít déle, zvedni se ze židle a choď

Stačí pohodlné boty a chuť vyrazit. Chůze patří k nejjednodušším a zároveň nejúčinnějším způsobům, jak posílit zdraví a zlepšit náladu. Nemusí to být magických...

Trauma, které nezmizelo: zpěvačka vzpomíná na začátky školního roku

Bára Basiková otevřeně přiznala, že začátky školního roku v ní vyvolávají úzkost i po letech. Vzpomínky na konec prázdnin označila za celoživotní trauma. Školní lavice...

Nejlepší hnojivo na okurky? Najdete ho v příkopu, sklizeň bude díky němu bohatá

Okurky patří k nejoblíbenější letní zelenině, ale zároveň patří mezi nejnáročnější. Pokud jim nedodáte dostatek živin, úroda nebude stát za moc. Plody budou malé,...

Zapomeň na Řím a Benátky. Objev místa Itálie, o nichž se moc nemluví

Když se řekne Itálie, mnozí si hned představí Řím, Florencii či Benátky. Jenže mezi horami, vinicemi a mořem se skrývají místa, kde stále vládne...
Reklama
Reklama