Vánoce nebo Silvestr bez brambůrků?

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Oslavy, rodinná setkání o Vánocích nebo silvestrovské party. Bez brambůrků si je neumí představit 42 % Čechů. Nejen podobné výjimečné události si žádají pohoštění, které bude potěšením pro chuťové pohárky, ale také pro oko. Právě proto Hobžovi připravili inspiraci na servírování brambůrků, kterou oceníte před Vánoci
i u televize po náročném pracovním dni.

Dozlatova smažené bramborové lupínky si alespoň jednou za měsíc dopřeje polovina Čechů. Ukázal to průzkum společnosti Petr Hobža Snack, podle jehož výsledků brambůrky konzumuje 9 z 10 dotazovaných respondentů. Které chvíle si bez brambůrků Češi rozhodně neumí představit? Jsou to jednoznačně nejrůznější oslavy
a výjimečné události, jako Vánoce nebo Silvestr, a to hned pro 42 % dotazovaných.

Více než polovina z nás má přitom mlsání brambůrků spojené i se zcela běžnými okamžiky – se sledováním televize, chroupáním k vínu nebo pivu nebo jednoduše s odpočinkem. I z těchto na první pohled všedních chvilek si můžeme velice snadno udělat událost dne. Brambůrky nemusíme mlsat jen ze sáčku nebo vysypané do misky, ale je možné si pohrát s jejich servírováním a potěšit tak nejen hosty, ale především sebe. Hobžovi vědí, jak na to a přichystali pro vás několik tipů, jak s brambůrky vykouzlit netradiční hostinu.

Vánoční chroupání

Co by byly vánoční svátky bez rodinných setkání. Připravte pro vaše blízké večerní pohoštění, na kterém nesmí chybět ani tradiční brambůrky ze Strážnice. Hobžovi je vyrábí z těch nejlepších kusů brambor, které nejsou blanšírované a neztrácí tak svou typickou bramborovou chuť. Možná i proto je těžké jim odolat.

 

Křupavé jednohubky

Chcete na Silvestr nebo narozeninovou oslavu vymyslet nový druh jednohubek? Zkuste ty brambůrkové! Jemně solené nebo výraznější octové brambůrky servírujeme s crème fraîche, uzeným lososem a pažitkou. Paprikové brambůrky chutnají perfektně s avokádem a posypané cheddarem. Brambůrky chilli a limeta podávejte se sweet chilli salsou a s kouskem nivy.

 

Brambůrkové prkénko

Sýrové prkénko zná asi každý, ale brambůrkové prkénko servírují Hobžovi. Pokud také nikdy nevíte, kterou příchuť Strážnických brambůrek koupit, řešení je jednoduché. Naservírujte všechny. Jemně solené, hořčicové, slaninové, paprikové i česnekové. Podáváme s tvarohovým dipem s pažitkou, s guacamole, paprikovým hummusem a sýrovou salsou.

 

 

 

Firmu na výrobu brambůrek založil Petr Hobža starší, přičemž prvopočátky výroby spadají do roku 1988. Firma má v současné době okolo 50 zaměstnanců a posledních šest let rostou Strážnické brambůrky meziročně o pět až deset procent. Linka denně vyrobí ze 60 tun brambor 15 až 17 tun bramborových lupínků. Výroba Petra Hobži je výjimečná tím, že vynechává proces blanšírování, čímž je výroba komplikovanější, ale pozitivně se to promítá do chuti výrobku. Firmu v současné době vedou synové zakladatele Petr a Libor.

 

 

Reklama

Doporučujeme

Nechte mrkev vyniknout! Připravte si z ní třeba tyto tři nevšední pokrmy

Mrkev máme často zařazenou jako zeleninu do polévky či na přípravu omáček včetně národního pokladu svíčkové. Tato zelenina si však zaslouží víc prostoru, a...

Objevte krásy portugalského vinařství

Portugalské vinařství se ve světě těší velmi dobré reputaci a tato jihozápadní země Evropy je opravdovým rájem pro milovníky tohoto lahodného moku. Díky různorodým...

10 vteřin stačí: cvik, který uleví celému tělu

“Během chvilky si protáhneme celou páteř, uvolníme ramena a neskutečně dobře uděláme
i zkráceným svalům na zadní straně stehen. Doporučuji nastavit si na mobilu budík a tento cvik opakovat každou hodinu. Naše tělo pak nebude mít šanci ztuhnout a začít bolet,” říká pohybová specialistka Zuzana Rybářová, která pořádá celodenní kurzy Restart těla, pro vás vybrala cvik, který můžete dělat i v práci – stačí se jen zvednout ze židle…

Třešně zrají jako o život. Zkuste si z nich připravit tři netradiční recepty

Milovníci třešní si v těchto dnech přichází na své. Šťavnaté a sladké ovoce momentálně zraje jako o život a majitelé stromů s těmito plody...

Jíte málo kiwi? Děláte chybu! Má víc vitaminu C než pomeranč a podpoří tvorbu kolagenu

Vitamin C patří mezi prospěšné látky, které prospívají našemu imunitnímu systému a podpoří i rychlejší uzdravení při nachlazení. Věděli jste však, že tento vitamin...

Bezinkový sirup má blahodárné účinky. Pomůže i s nachlazením a jeho výroba je snadná

Bezinky začínají kvést už v květnu. Poznáme je snadno podle jejich bílých květů a na podzim už mají černé plody. Bezinky se těší velké...

Hledáte si novou práci? Dejte si pozor na těchto 5 chyb, díky kterým váš životopis personalista vyřadí ze hry

Tipů jak správně napsat životopis je mnoho. Věnují se profesnímu profilu kandidáta, dosaženým vzděláním i dovednostmi. Taky upozorňují na pravopisné chyby, které vám dokážou...

V dětství jsme ji často trhali a žvýkali. Udělejte si nápoj z této kyselé byliny, pomůže pří rýmě i lupénce

Až ji uvidíte na louce, určitě si ji nespletete. Stačí utrhnout pár lístků a sníst. Pojďme se podívat v čem je šťovík prospěšný pro...

Chorvatsku už pomalu odzvonilo. Na paty mu šlape levnější destinace, stejné moře a méně turistů

Chorvatsko v létě každoročně navštíví spousta turistů, kteří se oblíbili nejen čisté moře, shovívavé ceny (tedy alespoň dříve), ale taky snadnou dostupnost autem. Dnes...

Jak se osvěžit v horkých letních dnech? Zkuste tyto tři polévky

Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehká, svěží jídla, která nás nezahlcují, ale naopak příjemně osvěží. Pokud patříte...

Udělejte si čistku v mrazáku! Co radí odborníci vyhodit, abyste si neohrozili zdraví?

Mrazničku používáme doma snad všichni. Je to skvělý pomocník pro úschovu potravin, které by za jiných okolností neměly takovou trvanlivost. Ruku však na srdce,...

Dřevěné vařečky a prkénka bývají záslužnými pomocníky v kuchyni. Co však na jejich používání říká odborník?

Ačkoliv by se mohlo zdát, že s nástupem plastových výrobků se stanou dřevěné vařečky a lžíce pouhým přežitkem, opak je však pradou. Tyto nástroje...

Čtyři flašky ve skříni, tři v botníku. Manžel s pitím přestat nedokázal, bohužel

Kdo se v životě potýkal s nějakou závislostí, tak ví, že je to běh na dlouhou trať. Týká-li se problém přímo někoho z vaší rodiny, situace bývá o to bolestnější. Někdo vyhraje, někdo to vzdá. Můj manžel bohužel přestat pít nedokázal.

Trápí vás neustálý boj s černými tečkami? Zkuste domácí masky, výsledky vás překvapí

Černé tečky nás dokážou potrápit v každém věku bez ohledu na typ pleti. Jestliže i vy se s nimi potýkáte, určitě víte, že je...

Znáte skvělou japonskou vychytávku se zubní pastou? Dejte ji do mrazáku a v domácnosti s ní vyčistíte všechno možné

Zubní pastu potřebujeme všichni pro čištění zubů, to je jasná věc. Využijeme ji taky jako univerzálníčistidlo v domácnosti, které si poradí se špinavými tenisky...
Reklama
Reklama