Potřebujeme:
• 4 čerstvé pstruhy z Rybářství Kolář
• čerstvé bylinky (rozmarýn, estragon, dobromysl, máta, šalvěj)
• česnek
• citrony
• limetky (umyté)
• jablko (kyselejší, pevné)
• máslo
• bílé víno (kvalitní suché)
Doba přípravy: 40 minut
Doba
Potřebujeme:
• 4 čerstvé pstruhy z Rybářství Kolář
• čerstvé bylinky (rozmarýn, estragon, dobromysl, máta, šalvěj)
• česnek
• citrony
• limetky (umyté)
• jablko (kyselejší, pevné)
• máslo
• bílé víno (kvalitní suché)
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Postup: Bylinky nechte vcelku, citróny a limety nakrájejte na čtvrtky, jablko na osminky (bez jádřince), česnek oloupejte a rozdrťte. Rybám naplňte máslem vymazaná bříška vždy svazkem bylinek, kusem citronu a limetky i česnekem. Do pekáče naskládejte ryby bříškem dolů, obložte jablkem a zbytkem bylinek s citrusy. Na takto připravené ryby dejte malé kousky másla, jemně posolte a zalijte trochou vody a vína. Uložte do rozehřáté trouby. Nejprve na chvilku překryjte alobalem, pak bez alobalu pečte rychle a dolévejte víno nebo vodu tak, aby ryby neplavaly, ale aby bylo stále dostatek šťávy. Ryby šťávou občas potřete. Hotové jsou ryby ve chvíli, když snadno povytáhnete hřbetní ploutev.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)