PSTRUH V BYLINKÁCH

PSTRUH V BYLINKÁCH

Potřebujeme: • 4 čerstvé pstruhy z Rybářství Kolář • čerstvé bylinky (rozmarýn, estragon, dobromysl, máta, šalvěj) • česnek • citrony • limetky (umyté) • jablko (kyselejší, pevné) • máslo • bílé víno (kvalitní suché) Doba přípravy: 40 minut Doba


Rybí recepty_Rybářství Kolář_zdroj123rf.cz (5)Potřebujeme: • 4 čerstvé pstruhy z Rybářství Kolář • čerstvé bylinky (rozmarýn, estragon, dobromysl, máta, šalvěj) • česnek • citrony • limetky (umyté) • jablko (kyselejší, pevné) • máslo • bílé víno (kvalitní suché) Doba přípravy: 40 minut Doba vaření: 30 minut Postup: Bylinky nechte vcelku, citróny a limety nakrájejte na čtvrtky, jablko na osminky (bez jádřince), česnek oloupejte a rozdrťte. Rybám naplňte máslem vymazaná bříška vždy svazkem bylinek, kusem citronu a limetky i česnekem. Do pekáče naskládejte ryby bříškem dolů, obložte jablkem a zbytkem bylinek s citrusy. Na takto připravené ryby dejte malé kousky másla, jemně posolte a zalijte trochou vody a vína. Uložte do rozehřáté trouby. Nejprve na chvilku překryjte alobalem, pak bez alobalu pečte rychle a dolévejte víno nebo vodu tak, aby ryby neplavaly, ale aby bylo stále dostatek šťávy. Ryby šťávou občas potřete. Hotové jsou ryby ve chvíli, když snadno povytáhnete hřbetní ploutev.