O této pochoutce se nemusím ani dlouho rozepisovat, neboť ji každý z vás jistě důvěrně zná. Spousta z vás tvarohové šátečky jistě nejen ochutnala, ale také pekla. Pokud ne, zde je recept a můžete to napravit.
Suroviny:
TĚSTO:
- 500gr. hladké mouky
 - špetka soli
 - půl hrnku cukru
 - vanilkový cukr
 - 200ml vlažného mléka
 - 2vejce
 - 3cm plátek hery – rozpustit
 - půl kostky droždí
 
NÁPLŇ:
- vaničkový tvaroh
 - cukr dle chuti
 - citr. šťáva
 - půl sáčku van. pudinku
 
Příprava:
Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto. Po vykynutí rozválíme na 1 cm vysokou placku a rádýlkem vykrájíme čtverce (velikost si určíme podle sebe). Na čtverečky klademe tvarohovou náplň, protilehlé rožky spojujeme k sobě. nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat drobenkou. Pečeme na 200 stupňů do zezlátnutí.
Věřte, že se po nich jen zapráší. Jsou krásně nadýchané a chuťově se jim nedá nic vytknout.
Plánujete vyzkoušet? Podělte se s námi o výsledek.
Markét ,)

