Dýňová bábovka z celozrnných oplatek

Dýňová bábovka z celozrnných oplatek

Suroviny: 2 balení celozrnných oplatek Manner 10 lžic dýňového oleje 200 g dýně (Hokkaido) 10 lžic dýňového oleje 400 g celozrnné mouky 150 g cukru (hnědého) 4 vejce 250 g másla tuk (a mouka na vysypání formy)   Příprava: Na dýňovou b


Dýňová bábovka

Suroviny:

2 balení celozrnných oplatek Manner 10 lžic dýňového oleje 200 g dýně (Hokkaido) 10 lžic dýňového oleje 400 g celozrnné mouky 150 g cukru (hnědého) 4 vejce 250 g másla tuk (a mouka na vysypání formy)  

Příprava:

Na dýňovou bábovkou z celozrnných oplatek oloupeme dýni, odstraníme semena a nakrájíme ji na kostičky. Uvaříme ji doměkka v mírně oslazené vodě, necháme dobře okapat a zpracujeme na jemné pyré. Vezmeme vejce, z nichž oddělíme žloutky, které ušleháme s cukrem a máslem do pěny. Z bílků ušleháme ne příliš tuhý sníh. Potom za postupného přilívání pomalu vmícháme olej. Do hmoty přimícháme mouku, dýňové pyré a jemně nasekané oplatky Manner a opatrně vmícháme sníh z bílků. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme ji těstem na bábovku a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut. Pak vyklopíme dýňovou bábovku z celozrnných oplatek z formy a pocukrujeme ji moučkovým cukrem.  

logo mannerTip:

Na přípravu dýňové bábovky z celozrnných oplatek můžete také použít dýňová semena. Zdroj: Manner