Mrkvová polévka s cizrnou a kešu omáčkou

Mrkvová polévka s cizrnou a kešu omáčkou

Potřebujeme: 1,5 kg mrkve 200 g cizrny 1,5 l zeleninového vývaru 1 velká cibule 2 stroužky česneku 4 cm čerstvého zázvoru 2 lžíce olivového oleje několik snítek rozmarýnu 2 bobkové listy 1 lžíce garam masala 4 lžíce máku čerstvě mletý pepř


Mrkvová polévka s cizrnouPotřebujeme:

1,5 kg mrkve 200 g cizrny 1,5 l zeleninového vývaru 1 velká cibule 2 stroužky česneku 4 cm čerstvého zázvoru 2 lžíce olivového oleje několik snítek rozmarýnu 2 bobkové listy 1 lžíce garam masala 4 lžíce máku čerstvě mletý pepř sůl Kešu omáčka: 125 ml Alpro Soya Cuisine 75 g kešu oříšků 150 ml vody 4 lžíce citrónové šťávy  

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C, slijeme cizrnu a kešu oříšky necháme máčet ve vodě po dobu nejméně 2 hodin. Po vyjmutí z vody je ještě propláchneme. Kešu, citrónovou šťávu a sojovou alternativu smetany na vaření Alpro Soya Cuisine rozmixujeme do hladké směsi. Okořeníme čerstvě mletým pepřem a solí. Mezitím osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidáme čerstvý rozmarýn, bobkový list, garam masalu a sůl. Po chvíli, až se uvolní vůně koření, přidáme nakrájenou mrkev a cizrnu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Poté dusíme asi 20 minut, dokud není mrkev měkká. Z polévky vyjememe bobkové listy a rozmarýn a rozmixujeme. Okořeníme dle chuti čerstvě mletým pepřem a solí. Polévku nalijeme do misek a ozdobíme kešu omáčkou, cizrnou a mákem.