Potřebujeme:
1,5 kg mrkve
200 g cizrny
1,5 l zeleninového vývaru
1 velká cibule
2 stroužky česneku
4 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce olivového oleje
několik snítek rozmarýnu
2 bobkové listy
1 lžíce garam masala
4 lžíce máku
čerstvě mletý pepř
Potřebujeme:
1,5 kg mrkve
200 g cizrny
1,5 l zeleninového vývaru
1 velká cibule
2 stroužky česneku
4 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce olivového oleje
několik snítek rozmarýnu
2 bobkové listy
1 lžíce garam masala
4 lžíce máku
čerstvě mletý pepř
sůl
Kešu omáčka:
125 ml Alpro Soya Cuisine
75 g kešu oříšků
150 ml vody
4 lžíce citrónové šťávy
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C, slijeme cizrnu a kešu oříšky necháme máčet ve vodě po dobu nejméně 2 hodin. Po vyjmutí z vody je ještě propláchneme. Kešu, citrónovou šťávu a sojovou alternativu smetany na vaření Alpro Soya Cuisine rozmixujeme do hladké směsi. Okořeníme čerstvě mletým pepřem a solí. Mezitím osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidáme čerstvý rozmarýn, bobkový list, garam masalu a sůl. Po chvíli, až se uvolní vůně koření, přidáme nakrájenou mrkev a cizrnu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Poté dusíme asi 20 minut, dokud není mrkev měkká. Z polévky vyjememe bobkové listy a rozmarýn a rozmixujeme. Okořeníme dle chuti čerstvě mletým pepřem a solí. Polévku nalijeme do misek a ozdobíme kešu omáčkou, cizrnou a mákem.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)