Mořský okoun v zeleném hávu

Mořský okoun v zeleném hávu

Potřebujeme: 250 ml Alpro Soya Cuisine 2 svazky bazalky nastrouhaná kůra z poloviny citrónu půl lžičky Tabasca 3 lžíce olivového oleje čerstvě mletý pepř a sůl 3 pórky špetka muškátového oříšku 4 filety z mořského okouna (po cca 120 g) 400 g bramb


Mořský okoun v zeleném hávuPotřebujeme:

250 ml Alpro Soya Cuisine 2 svazky bazalky nastrouhaná kůra z poloviny citrónu půl lžičky Tabasca 3 lžíce olivového oleje čerstvě mletý pepř a sůl 3 pórky špetka muškátového oříšku 4 filety z mořského okouna (po cca 120 g) 400 g brambor 2 bílky 30 g mouky 40 g strouhanky 65 g plátků mandlí  

Postup:

Sójovou alternativu smetany na vaření Alpro Soya Cuisine přivedeme k varu a necháme zredukovat na třetinu. Přidáme bazalku, citrónovou kůru, tabasco a olivový olej a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme. Pórek nakrájíme na kousky a orestujeme ho. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Udržujeme v teple až do servírování. Filety mořského okouna položíme na plech, okořeníme čerstvě mletým pepřem, trochou soli a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 10 až 15 minut. Současně opečeme v troubě dozlatova i mandlové plátky. Brambory uvaříme a rozmačkáme. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a kapkou olivového oleje. Utvoříme malé krokety, obalíme je v mouce, vaječných bílcích a směsi strouhanky a mandlových lupínků. Vložíme do předehřáté trouby (180°C po dobu 20 minut). Mořského okouna podáváme s orestovaným pórkem, mandlovými kroketami, bazalkovou omáčkou a dozdobíme listem zeleného salátu. Video ZDE