Potřebujeme:
250 ml Alpro Soya Cuisine
2 svazky bazalky
nastrouhaná kůra z poloviny citrónu
půl lžičky Tabasca
3 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř a sůl
3 pórky
špetka muškátového oříšku
4 filety z mořského okouna (po cca 120 g)
400 g bramb
Potřebujeme:
250 ml Alpro Soya Cuisine
2 svazky bazalky
nastrouhaná kůra z poloviny citrónu
půl lžičky Tabasca
3 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř a sůl
3 pórky
špetka muškátového oříšku
4 filety z mořského okouna (po cca 120 g)
400 g brambor
2 bílky
30 g mouky
40 g strouhanky
65 g plátků mandlí
Postup:
Sójovou alternativu smetany na vaření Alpro Soya Cuisine přivedeme k varu a necháme zredukovat na třetinu. Přidáme bazalku, citrónovou kůru, tabasco a olivový olej a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme. Pórek nakrájíme na kousky a orestujeme ho. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Udržujeme v teple až do servírování. Filety mořského okouna položíme na plech, okořeníme čerstvě mletým pepřem, trochou soli a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 10 až 15 minut. Současně opečeme v troubě dozlatova i mandlové plátky. Brambory uvaříme a rozmačkáme. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a kapkou olivového oleje. Utvoříme malé krokety, obalíme je v mouce, vaječných bílcích a směsi strouhanky a mandlových lupínků. Vložíme do předehřáté trouby (180°C po dobu 20 minut). Mořského okouna podáváme s orestovaným pórkem, mandlovými kroketami, bazalkovou omáčkou a dozdobíme listem zeleného salátu.
Video ZDE
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)