Pohankovo jáhlová kaše s domácí granolou
Rozmazlete se třeba o víkendu teplou výživnou kaší s vlastní granolou. U té domácí totiž můžete zvolit tu Vaší nejoblíbenější kombinaci chutí a máte kontrolu nad tím, že nebude plná cukru. Kaše kupuji od značky Nominal, proto
Pohankovo jáhlová kaše s domácí granolou
Rozmazlete se třeba o víkendu teplou výživnou kaší s vlastní granolou. U té domácí totiž můžete zvolit tu Vaší nejoblíbenější kombinaci chutí a máte kontrolu nad tím, že nebude plná cukru. Kaše kupuji od značky Nominal, protože v jejich složení najdete pouze suroviny odpovídající názvu kaše, žádný cukr, žádná éčka. Pro mě nejoblíbenější kombinací je mix pohankové a jáhlové kaše – máte bezlepkový, sytý a nutričně bohatý základ snídaně. K tomu domácí kešu mléko, granola, nějaké ovoce a oříškové máslo a garantuji Vám, že kvůli tomuhle budete chtít vstávat : -)
SUROVINY
200 ml rostlinného mléka – můžete si udělat domácí kešu, mandlové nebo třeba makové namočením 100 g ingrediencí do cca 800 ml vody přes noc, ráno rozmixujete a scedíte. Kupovaná rostlinná mléka jsou většinou slazená, tak pozor
2 lžíce instantní pohankové kaše
2 lžíce instantní jáhlové kaše
2 lžíce bezlepkových vloček
špetka soli
1 menší banán
ovoce dle chuti, oříšky, chia semínka apod.
lžíce oříškového másla dle Vaší chuti – já volím raw
a vegan lískooříškové s kakaem značky Veganz
2 lžíce granoly
GRANOLA
1 šálek bezlepkových vloček, 1 šálek pohankových pukanců a 1 šálek jáhlových pukanců
(koupíte např. v Lidlu) – nebo můžete použít jen 3 šálky vloček
¾ hrnku různých nasekaných ořechů a semínek (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, slunečnicová semínka, dýňová semínka atd.)
½ lžičky soli
3 lžíce kokosového nebo třtinového cukru
½ lžičky skořice
¼ šálku kokosového oleje
1/3 šálku javorového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
1 zralý rozmačkaný banán
Troubu předehřejeme na 170°C. Nejdříve v pekáčku smícháme všechny suché ingredience, pak přidáme kokosový olej, javorový sirup, vanilkový extrakt
a rozmačkaný banán. Vše promícháme až nám vzniknou malé poslepované hrudky granoly. Pečeme 20-30 minut dozlatova. Granolu necháme vychladnout a pak okamžitě přendáme do nějaké uzavíratelné nádoby,
aby granola zůstala krásně křupavá.
Samotnou kaši připravíme vmícháním směsi pohankové a jáhlové kaše s ovesnými vločkami do teplého mléka, necháme 3 minuty odstát. Kaši trošku osolíme a smícháme s rozmačkaným banánem, který nám ji krásně osladí. Dozdobíme ovocem, granolou, oříškovým máslem a třeba bonusem v podobě pár kostiček čokolády a … rozmazlujeme se :- )
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- )
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)