Snídaňové mlsání s Pet

Snídaňové mlsání s Pet

Pohankovo jáhlová kaše s domácí granolou Rozmazlete se třeba o víkendu teplou výživnou kaší s vlastní granolou. U té domácí totiž můžete zvolit tu Vaší nejoblíbenější kombinaci chutí a máte kontrolu nad tím, že nebude plná cukru. Kaše kupuji od značky Nominal, proto


Pohankovo jáhlová kaše s domácí granolou

Rozmazlete se třeba o víkendu teplou výživnou kaší s vlastní granolou. U té domácí totiž můžete zvolit tu Vaší nejoblíbenější kombinaci chutí a máte kontrolu nad tím, že nebude plná cukru. Kaše kupuji od značky Nominal, protože v jejich složení najdete pouze suroviny odpovídající názvu kaše, žádný cukr, žádná éčka. Pro mě nejoblíbenější kombinací je mix pohankové a jáhlové kaše – máte bezlepkový, sytý a nutričně bohatý základ snídaně. K tomu domácí kešu mléko, granola, nějaké ovoce a oříškové máslo a garantuji Vám, že kvůli tomuhle budete chtít vstávat : -)  SUROVINY 200 ml rostlinného mléka – můžete si udělat domácí kešu, mandlové nebo třeba makové namočením 100 g ingrediencí do cca 800 ml vody přes noc, ráno rozmixujete a scedíte. Kupovaná rostlinná mléka jsou většinou slazená, tak pozor 2 lžíce instantní pohankové kaše 2 lžíce instantní jáhlové kaše 2 lžíce bezlepkových vloček špetka soli 1 menší banán ovoce dle chuti, oříšky, chia semínka apod. lžíce oříškového másla dle Vaší chuti – já volím raw a vegan lískooříškové s kakaem značky Veganz 2 lžíce granoly   GRANOLA 1 šálek bezlepkových vloček, 1 šálek pohankových pukanců a 1 šálek jáhlových pukanců (koupíte např. v Lidlu) – nebo můžete použít jen 3 šálky vloček ¾ hrnku různých nasekaných ořechů a semínek (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, slunečnicová semínka, dýňová semínka atd.) ½ lžičky soli 3 lžíce kokosového nebo třtinového cukru ½ lžičky skořice ¼ šálku kokosového oleje 1/3 šálku javorového sirupu 1 lžička vanilkového extraktu 1 zralý rozmačkaný banán     Troubu předehřejeme na 170°C. Nejdříve v pekáčku smícháme všechny suché ingredience, pak přidáme kokosový olej, javorový sirup, vanilkový extrakt a rozmačkaný banán. Vše promícháme až nám vzniknou malé poslepované hrudky granoly. Pečeme 20-30 minut dozlatova. Granolu necháme vychladnout a pak okamžitě přendáme do nějaké uzavíratelné nádoby, aby granola zůstala krásně křupavá. Samotnou kaši připravíme vmícháním směsi pohankové a jáhlové kaše s ovesnými vločkami do teplého mléka, necháme 3 minuty odstát. Kaši trošku osolíme a smícháme s rozmačkaným banánem, který nám ji krásně osladí. Dozdobíme ovocem, granolou, oříškovým máslem a třeba bonusem v podobě pár kostiček čokolády a … rozmazlujeme se :- )   Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- )