Znáte Reishi? Je to superpotravina roku 2018

Znáte Reishi? Je to superpotravina roku 2018

Reishi - superpotravina roku 2018 

Jaký má přínos pro zdraví? V dnešní době se stále více lidí hlouběji zabývá svým zdravím. Jistě ani vám není lhostejné, jak se stravujete. Možná velmi dobře víte, že děláte mnoho chyb a váš životní styl není zrovna ideální. Velkou pomocí se proto stávají superpotraviny, mezi které náleží
i houba reishi. Pojďme se společně podívat na to, jaké přínosy pro vaše zdraví má.


 

Doplňujete deficit vitamínů a minerálů

Houba reishi je superpotravinou roku 2018. Co si pod pojmem představit? Možná jste se s takovým označením už setkali. Slovem superpotravina rozumíme potravinu, která obsahuje velké množství látek prospěšných vašemu zdraví. Především se jedná o minerální látky a vitamíny. Konzumací těchto potravin tak můžeme alespoň částečně dohonit deficit těchto látek, který si vytváříme nevhodným stravováním, oxidačním stresem, nesprávnou životosprávou.

Houba pro prevenci chorob

A co je vlastně reishi? Jedná se o houbu známou také pod názvem Ganoderma Lucidum nebo Lesklokorka lesklá. Staří Číňané využívali jejích léčivých schopností už před 4000 lety. Právem se jí říká houba nesmrtelnosti, protože obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek jako například esenciální aminokyseliny, vitamíny ze skupiny B, z minerálů například železo a selen a germánium, dále polysacharidy. Těchto látek se úspěšně využívá pro prevenci celé řady chorob.

 

Posilujete imunitu, snižujete cholesterol i krevní tlak

Velmi prospěšná je při posilování imunity, vykazuje protizánětlivé účinky. Příznivé působení je zaznamenáno také u potíží s pamětí, při Alzheimerově chorobě, u stařecké demence. Zároveň pomáhá snížit hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak. Působí proti vzniku trombóz a také uvolňování histaminu, proto se její konzumace doporučuje alergikům. Užitečná je také při astmatu, nebo poruchách spánku. Její působení je tedy velmi komplexní, podporuje i detoxikaci organismu, především jater.

 

Úspěchy v protinádorové léčbě

V současnosti se také velmi intenzivně zkoumá protinádorové působení houby a výzkumy přinášejí velmi slibné výsledky. S tímto účinek vědci spojují zejména vysoký obsah germánia v houbě. Reishi se užívá ve formě potravinového doplňku. „Ganodermua Reishi jsem objednala pro svou maminku, diagnóza - rakovina tlustého střeva. Po operaci - odstranění nádoru, se necítila vůbec dobře. Zlepšilo se to až když začala užívat Reishi, celkově jí to posílilo. Při chemoterapii užívá 2-0-2, jsme přesvědčeni, že jí to velice pomáhá,“ svěřuje se Jitka Ollariová.

 

Vyberte si kvalitní extrakt

Pokud vás účinky této superpotraviny zaujaly, nevhodnějším způsobem, jak ji konzumovat je extrakt z reishi. Obsahuje totiž maximum léčivých látek, které dokáže vaše tělo využít k detoxikaci a léčbě zdravotních obtíží. Když ale budete vybírat extrakt z reishi, dejte si velmi dobrý pozor na jeho složení. Velice důležité je, aby obsahoval dostatečné množství polysacharidů. Mělo by jich být 40 % a více. Takový poměr totiž zajistí maximální účinnost extraktu ve vašem těle.

Pomoc i při chronické únavě

„Je to zázrak...! Již po 3 týdnech užívání 2x kapsle ráno na lačno se cítím výborně...
Zakoupila jsem Reishi extrakt na celkové posílení fyzického i psychického stavu.. neustále mi něco bylo, byla jsem unavená, slabá..dělám kadeřnici a opravdu celé dny stojím na nohou... takže jsem neustále chodila zničená domu... teď se cítím skvěle!“
říká například 24letá Hana. Jak je vidět, reishi může pomoci i tehdy, pokud se cítíte chronicky unavení a máte pocit, že vám na vaše potíže nic nezabírá. Například jarní únava vám může způsobit nepříjemnosti a s extraktem z reishi jí můžete čelit mnohem lépe a úspěšněji.