Krvavý cheesecake
Připravte lehký smetanový cheesecake s „krvavým“ jahodovým přelivem dozdobený žížalkami a získejte tak efektní dekoraci i vynikající dezert v jednom. Stojí za to!
Na korpus (dortová forma o průměru 24 cm) 140 g grahamových (máslových) sušenek 30 g krupicového cukru, 10 g kakaa, 70 g másla
Na sýrovou směs 600 g smetanového sýra (typu Philadelphia) 150 g cukru, 3 vejce 80 ml smetany ke šlehání 1 lžička vanilkového extraktu 80 g čokoládové polevy (nebo 60 čokolády na vaření, 10 g másla, 10 g krupicového cukru)
Krvavá poleva hrst zralých jahod 2 lžíce vanilkového cukru (nebo normálního s trochou vanilky) žížaly HARIBO Wummies na ozdobu 1) Sušenky rozdrtíme a vsypeme do mísy. Přidáme k nim cukr, kakao a rozpuštěné máslo a dobře promícháme. 2) Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, zavřeme dortovou obručí a vyplníme směsí, kterou dobře vtlačíme. Po stranách vytvoříme nízký okraj. Při teplotě 175 °C zapékáme asi 15 minut (v horkovzdušné troubě na 160 °C). 3) Sýr nejdříve metličkou prošleháme a nadlehčíme, teprve poté vmícháme cukr. Přidáme vejce, které se směsí smícháme, vlijeme šlehačku a vše dobře promísíme. Nakonec přidáme vanilkovou esenci a rozehřátou čokoládu na vaření a naposledy vše dobře prošleháme. 4) Směs nalijeme na rozpečený korpus, uhladíme a ve vyhřáté troubě při 175 °C pečeme 15 minut. Poté teplotu zmírníme na 140 °C a dopékáme ještě hodinu (v horkovzdušné troubě pečeme při 160 °C 16 minut a poté hodinu na 130 °C). 5) Jakmile koláč vyjmeme z trouby, nožem obkroužíme okraj. Poté jej necháme vychladit a dobře ztuhnout (nejlépe až do druhého dne). 6) Krvavou polevu připravíme tak, že jahody svaříme s cukrem a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Polevou dort polejeme a dozdobíme barevnými žížalkami.
Hrobečky
Hledáte inspiraci na strašidelný dezert, kterým potěšíte děti a překvapíte přátele? Tady je! Hrobečky jsou navíc jednoduché na přípravu a máte je hotové coby dup!
Na krém 200 g mascarpone 200 g šlehačky 33% 100 g mléčné čokolády 1 lžíce krupicového cukru
Na hlínu Čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu
Na náhrobky marcipán či oválné sušenky na ozdobení HARIBO bonbony Color-Rado (netopýry)
1) Nejdříve si připravíme krém. Mascarpone spolu se šlehačkou ušleháme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme lžíci cukru, krátce prošleháme a necháme vychladnout.
2) Mezi tím si na větší kousky rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravíme si náhrobní kameny. Ty vytvoříme pomocí marcipánové hmoty, nebo dobře zafungují i oválné sušenky.
3) Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplníme jím připravené skleničky. Na vrch dáme nadrobenou hlínu, a nakonec naaranžujeme náhrobek. Nakonec přidáme netopýra a strašidelný dezert je kompletní.
PRODUKTOVÝ TIP
COLOR-RADO, to je lahodná kombinace specialit HARIBO Ochutnejte nejoblíbenější bonbony HARIBO z jednoho pytlíčku. Najdete v něm malé netopýry několika ovocných příchutí, jahodové medvídky, pomerančové želatino-pěnové žabičky i ananasové a citronové miniatury. Skvěle vám poslouží i jako halloweenská dekorace a dárek pro nejmenší. Běžná regálová cena za 100g balení: 18,90 Kč