Vepřová kotleta “sous vide“ fazolové ragú s drcenými tomaty
Co budeme potřebovat:
Vepřová kotleta 600 g
Sůl
Olej olivový
Fazole bílé 400 g
Rajčata drcená 200 g
Mini rajčátka čerstvá100 g
Bazalka čerstvá hrst
Cibule 1 větší
Máslo 50 g
Vývar zeleninový 1 l
PŘÍPRAVA RECEPTU
Vepřovou kotletu opečeme vcelku na pánvi na oleji ze všech stran a ochutíme solí. Pak ji zabalíme do potravinářské fólie (nebo do vakuového pytle) a utáhneme. Takto připravené maso dáme do vodní lázně na cca 2 hodiny při 68 °C. Pak kotletu ještě opečeme na pánvi ze všech stran a nakrájíme na jednotlivé porce.
Na cibuli opečeme předem namočené bílé fazole a zalijeme vývarem. Přidáme drcená rajčata a vaříme doměkka. Pak přidáme máslo a bazalku. Nakonec opečeme mini rajčátka, vmícháme k fazolím a podáváme. Můžeme doplnit bazalkovým olejem (trochu bazalky rozmixované v olivovém oleji).
Zdroj: https://vitana.cz/recepty/veprova-kotleta-sous-vide-fazolove-ragu-s-drcenymi-tomaty
Ingredience: