Perník

Perník

 

Doba přípravy: 45 minut – středně veliký plech 

Ingredience:
200 g polohrubá mouka
200 g hladká špaldová mouka
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička perníkové koření
450 g Acidofilní mléko s cereáliemi
50 ml Čerstvé mléko z Valašska
1 vejce
130 ml slunečnicový olej
2-3 lžíce kakao
80 g med
90 g třtinový cukr
špetka soli

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C. Smícháme nejdříve sypké suroviny a pak přidáme acidofilní mléko s cereáliemi, mléko, vejce med a olej. Vše promícháme a vytvoříme hladké, tekuté těsto. Hlubší plech vymažeme a vysypeme polohrubou moukou a pak nalijeme těsto. Pečeme cca 30 minut, zkoušíme špejlí, zda je perník upečený. Po vychlazení perník ocukrujeme a dozdobíme ovocem.

 

 

 

 

 

Ingredience: