Vepřová po bratislavsku
Ingredience
- 1 kg vepřové pečeně
- Bio České Ghíčko dle potřeby
- 400g sekaných rajčat v plechu nebo čerstvé, postačí i 50g protlaku
- 1 velká cuketa
- 2-3 cibule
- 3 střední mrkve
- 30g celeru
- 250ml kokosového mléka REAL THAI
- 200ml mandlového či jiného rostlinného mléka
- himalájská sůl dle chuti
- voda na naředění konzistence dle potřeby
můžeme si přidat zelený hrášek, sterilovanou okurku, citron
Příprava
Maso nakrájíme na kostky, případně můžeme ponechat na širší plátky či ponechat v celku. Na rozehřátém Ghí rychle opečeme osolené maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a cuketu, kterou jsme oloupali a vydlabali.
Přidáme rajčata, zalijeme trochou teplé vody, zamícháme a vrátíme zpět opečené maso. Dusíme do měkka a podléváme vodou.
Když je maso měkké, vyjme jej a omáčku rozmixujeme dohladka. Maso vrátíme zpět, přidáme smetanu, mléko a ještě chvíli povaříme.
Jelikož náš malý hrášek ani omylem jak říká, tak jsem jej nepřidávala. Omáčka mi přišla kyselá dost tudíž jsem citron s okurkou nepřidávala. Pokud chcete dodržet klasickou přípravu přidejte si hrášek, nastrouhanou okurku a dle chuti dokyselte citronem a krátce povařte.
zdroj: ceskeghicko.cz