Vepřová po bratislavsku

Ingredience

  • 1 kg vepřové pečeně
  •   Bio České Ghíčko dle potřeby
  • 400g sekaných rajčat v plechu nebo čerstvé, postačí i 50g protlaku
  • 1 velká cuketa
  • 2-3 cibule
  • 3 střední mrkve
  • 30g celeru
  • 250ml kokosového mléka REAL THAI
  • 200ml mandlového či jiného rostlinného mléka
  • himalájská sůl dle chuti
  • voda na naředění konzistence dle potřeby

můžeme si přidat zelený hrášek, sterilovanou okurku, citron

 

Příprava

 

Maso nakrájíme na kostky, případně můžeme ponechat na širší plátky či ponechat v celku. Na rozehřátém Ghí rychle opečeme osolené maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a cuketu, kterou jsme oloupali a vydlabali.

Přidáme rajčata, zalijeme trochou teplé vody, zamícháme a vrátíme zpět opečené maso. Dusíme do měkka a podléváme vodou.

Když je maso měkké, vyjme jej a omáčku rozmixujeme dohladka. Maso vrátíme zpět, přidáme smetanu, mléko a ještě chvíli povaříme.

Jelikož náš malý hrášek ani omylem jak říká, tak jsem jej nepřidávala. Omáčka mi přišla kyselá dost tudíž jsem citron s okurkou nepřidávala. Pokud chcete dodržet klasickou přípravu přidejte si hrášek, nastrouhanou okurku a dle chuti dokyselte citronem a krátce povařte.

 

 

 

zdroj: ceskeghicko.cz

 

Ingredience:

celer cibule mrkev ghíčko