Ceasar salát
Ingredience
- 1 římský salát
- 2 ks kuřecích prsou
- 2 plátky toastového chleba
- caesar dresing
- olivový olej
- sůl
- pepř
Dresing
- 50 g majonézy
- 50 g bílého jogurtu
- 2 filety sardelek
- ½ lžičky hrubozrnné hořčice
- ½ lžičky kremžské hořčice
- 10 g jemně strouhaného parmazánu
- 1 stroužek česneku
- pár kapek citronové šťávy
- pár kapek olivového oleje
Postup
- Dejte rozpálit gril Sage BGR840 na 180 °C a rovnou grilovací desku umístěte dole.
- Během zahřívání grilu nakrájejte celý římský salát a 2 plátky toastového chleba. Na grilovací plochu dejte trochu olivového oleje a opečte krutonky z obou stran do zlatova.
- Jakmile máte hotové krutonky, zvyšte teplotu grilu na 210 °C.
- Teplotní sondu zapíchněte doprostřed nejsilnějšího místa kuřecího prsa. Na grilu nastavte pomocí ovládacích tlačítek „poultry“ a preferovaný stupeň propečení, my jsme zvolili „well done“.
- Jakmile zazní akustický signál, že gril dosáhl nastavené teploty, dejte maso na gril a přiklopte.
- Připravte dresing – všechny uvedené ingredience smíchejte v uvedeném poměru.
- Salát promíchejte s dresingem, přendejte na talíř a přidejte krutonky a hoblinky parmazánu.
zdroj: www.sagecz.cz.