Marinovaná feta na řecký způsob

Marinovaná feta na řecký způsob

Co budete potřebovat:

  • 400 gfety
  • hrubě drcený barevný pepř
  • 2stroužky česneku
  • cca 3 dclolivového oleje
  • po 2 snítkách čerstvého tymiánu, rozmarýnu, šalvěje a oregana
  • 2sušené chilli papričky
  • 5sušených rajčat
  • hrst černých oliv
  • k podávání: ajvar jemný Podravka

 

  1. Sýr necháme okapat a nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnku s olivovým olejem. Bylinky posekáme nahrubo (bez dřevnatých stonků), tak aby stále zůstaly znatelné lístky - vypadá to hezky. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekáme nahrubo. Všechny tyto suroviny pak vmícháme do česnekového oleje.
  2. Do sklenice dáme vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijeme ji olejem se všemi přísadami, a takto pokračujeme, dokud nebude sklenice plná. Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Necháme v chladu odležet nejméně dva dny.

Servírování: Podáváme s miskou ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto naloženého sýra.

 Recept dle Karolíny Kamberské

 Recept dle www.podravka.cz

 

Ingredience: