Roládka z omelety s ajvarovou pomazánkou

Roládka z omelety s ajvarovou pomazánkou

Co budete potřebovat:

  • 6vajec
  • sůl
  • olej
  • 200 gpomazánkového másla
  • 2 lžíceajvar jemný Podravka
  • 1 stroužekčesneku
  • 150 gšunka
  • salát jako příloha

 

  1. Vejce vyklepneme do misky, přidáme trošku soli a dobře promícháme.
  2. Na pánvi s trochou oleje připravíme klasickou vaječnou omeletu, kterou opečeme z obou stran.
  3. Hotovou omeletu necháme vychladnout.
  4. Pomazánkové máslo smícháme s utřeným česnekem a jemným ajvarem. Směs natřeme na vychladlou omeletu, poklademe plátky šunky a ještě jednou potřeme připravenou směsí.
  5. Roládu srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky vychladit.

Servírování: Studenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme se salátem.

Rada: Pánev, ve které omeletu připravujeme, by měla mít větší průměr, aby nám omeleta šla dobře zarolovat, ale zároveň aby také byla dostatečně pevná.

 

  Recept dle www.podravka.cz

 

Ingredience: