Roládka z omelety s ajvarovou pomazánkou
Co budete potřebovat:
- 6vajec
- sůl
- olej
- 200 gpomazánkového másla
- 2 lžíceajvar jemný Podravka
- 1 stroužekčesneku
- 150 gšunka
- salát jako příloha
- Vejce vyklepneme do misky, přidáme trošku soli a dobře promícháme.
- Na pánvi s trochou oleje připravíme klasickou vaječnou omeletu, kterou opečeme z obou stran.
- Hotovou omeletu necháme vychladnout.
- Pomazánkové máslo smícháme s utřeným česnekem a jemným ajvarem. Směs natřeme na vychladlou omeletu, poklademe plátky šunky a ještě jednou potřeme připravenou směsí.
- Roládu srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky vychladit.
Servírování: Studenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme se salátem.
Rada: Pánev, ve které omeletu připravujeme, by měla mít větší průměr, aby nám omeleta šla dobře zarolovat, ale zároveň aby také byla dostatečně pevná.
Recept dle www.podravka.cz
Ingredience: