Tapenáda z pečených či grilovaných paprik
Na tapenádu z grilovaných či pečených paprik budete potřebovat:
Ingredience:
3 papriky různých barev (nejlépe zelenou, červenou a žlutou)
90 g olivového oleje
8 lístků máty
2 polévkové lžíce tmavého balzamikového krému značky Kalamáta Papadimitriou
sůl
čerstvě mletý pepř
250 g ricotty
cca 250 g toustového chleba
balzamikový krém na ozdobu
Postup:
1. Papriky omyjte a dejte je na gril. Na grilu je postupně otáčejte ze všech stran, slupka papriky by měla zčernat. Takže vždy, jak bude jedna strana téměř černá papriku otočte na další stranu a pokračujte tak, dokud nebude paprika ze všech stran ogrilovaná dočerna.
Pokud nemáte gril, dejte papriky do zapékací mísy a na 8 minut je dejte péct do trouby, která je rozehřátá na 250 stupňů.
2. Když jsou papriky upečené či ogrilované, vložte je do mísy a tu zakryjte potravinovou fólií nebo talířem. Papriky se musí zapařit.
3. Mezitím nasekejte mátu nadrobno a dejte ji do misky.
4. K mátě přidejte sůl, pepř, olivový olej a balzamikový krém. Vše důkladně promíchejte.
5. Z mísy, kde jsou papriky sejměte talíř či fólii a zbavte je skupky. Mělo by to jít krásně lehce, jak se zapařily.
6. Očištěné papriky rozkrojte, zbavte je semínek a nakrájejte je nadrobno.
7. Nakrájené papriky přidejte do mísy, kde máte připravenou zálivku.
8. Vše důkladně promíchejte. Dle chuti ještě dosolte a dopepřete.
9. Plátky toustového chleba nakrájejte na čtvrtky, dejte je buď na gril opéct z obou stran nebo na plech a rozpečte je v troubě.
10. Když je toustový chléb opečený můžete servírovat.
11. Na kousek toustového chleba opatrně nandejte tapenádu z paprik a pomocí dvou malých lžiček vytvořte noček z ricotty, který opatrně přesuňte na tapenádu. Nakonec noček trochu polijte balzamikovým krémem.
Copyright © 2020 New way media, s.r.o Publikování nebo další šíření obsahu portálu dokonalazena.cz je zakázáno. Tiráž zde.
V případě zájmu o obchodní spolupráci na mpol@mediaboard.cz.
Podmínky užívání webové stránky | Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů.