Netradiční salát s lososem
Tento salát vzbudí velkou pozornost. Jablko, losos, avokádo, zkombinujte, co zdánlivě zkombinovat nelze. Chuť je ohromující.
- 1 avokádo
- 1 červená šalotka
- 200 g zeleného jablka
- 1 PL arašídového oleje
- 1 PL hrubozrnné hořčice
- špetka chilli
- hrst opraných lístku baby špenátu
- malý svazek čerstvého koriandru
- šťáva z půlky limetky
- 200 g uzeného lososa
- čerstvě mletý pepř
- slunečnicová semínka
Avokádo, šalotku a jablko nakrájíme na malé kostičky.
Dresink si připravíme tak, že smícháme dohromady, olej, chilli, hořčici, nahrubo posekaný koriandr a vymačkanou šťávu z limetky.
Přelijeme pokrájené ovoce a přidáme hrst omytých a usušených lístků baby špenátu. Salát doplníme kousky uzeného lososa a opepříme a posypeme slunečnicovými semínky, která můžeme předem na sucho opražit.
NĚCO NAVÍC: V případě, že se rozhodnete dát si tento salát k obědu, doplňte ho kouskem celozrnného pečiva. Na lehkou večeři stačí salát samotný.
Avokádo – možná vás překvapí, že je to ovoce a ještě nejtučnější ze všech druhů. Tuk obsažený v avokádu velmi pozitivně ovlivňuje zdraví našich cév, pokožky i mozku. Obsahuje velké množství vitamínu B6 a vitaminu E. Je vhodným zdrojem bílkovin a tuků pro ženy v těhotenství i pro kojící ženy. Zmírňuje ekzémy, a proto se hojně využívá nejen v kuchyni, ale i v kosmetice.
Poznámka – pokud neupotřebíte avokádo celé, potřete ho citronovou šťávou a zabalte do potravinové folie, aby nezhnědlo a obsažené tuky v něm nezoxidovaly.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/netradicni-salat-s-lososem
Ingredience: