Zdravé velikonoční perníčky
Surovin:
500 g špaldové nebo cereální mouky
160 g třtinového cukru
120 g másla
120 g medu
4 vejce
1 lžička jedlé sody
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
1 lžička skořice + 2 lžičky perníkového koření
Postup:
V hnětací míse si smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, jedlou sodu, skořici a perníkové koření. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout, poté přidáme společně s medem a vejci k sypkým surovinám. Vše rozmixujeme a ručně zpracujeme do hladkého těsta. Pokud by se těsto lepilo přisypeme mouku. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme den odležet. Druhý den vyválíme těsto o tloušťce 0,5 cm a vykrajujeme perníčky ve tvaru zajíčků nebo vajíček. Pečeme při 160 stupních 12 - 15 minut. Perníčky můžeme dozdobit dle fantazie.
Před mlsáním těchto perníčků doporučujeme sníst Bílý jogurt z Valašska, který je plný bílkovin.
Zdroj: www.mlekarna-valmez.cz
Ingredience:
jedlá soda kakao med mouka špaldová skořice vejce prášek do pečiva