6 dokonalých nápadů na občerstvení pro každou příležitost

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Chystá se k vám návštěva? Máte v plánu velkou narozeninovou party? Nebo máte prostě jenom chuť na něco rychlého, snadného a vynikajícího? Vybrali jsme pro vás šest jídel, které budou skvěle vypadat i chutnat při jakékoli příležitosti, tak se nechte inspirovat!

Asparágus se slaninou

Jednodušší už to být nemůže – umyté a několik minut vařené větvičky asparágu po dvou nebo třech zamotejte do plátku slaniny, případně roastbeefu nebo delikátně tenkých plátků masa (kuřecího, lososa), posypte solí a kořením a nechte zapéct. Jemná chuť a krémová konzistence asparágu bude skvěle vyvažovat slaninu, čímž vytvoří ideální kombinaci pro lehké občerstvení nebo předkrm.

Zeleninové chipsy

Na tenko nakrájené plátky batát, červené řepy a mrkve postříkejte olejem, posypte solí a kořením a upečte do křupava. Tyto zdravé sladkoslané chipsy mohou sloužit k zakousnutí samostatně i k různým dipům a omáčkám.

Ochucený hummus

Hummus je oblíbený z mnoha důvodů – jednak je tato cizrnová pasta velice zdravá, nasytí, ale take se hodí k velkému množství jídel. Rozdělte čerstvý hummus do několika misek a do každé přidejte jiné ingredience k ochucení (a obarvení) – kaši z uvařené dýně, namletá sušená rajčata, bazalkové pesto nebo najemno nadrcené oříšky a brusinky. Pak přidejte tyčinky z čerstvé zeleniny nebo wrapy, aby si je hosté mohli dle zalíbení namáčet a ochutnávat.

Brie a brusinky

Ať žije listové těsto, nejrychlejší a nejspolehlivější společník při výrobě
skvělých chutných zákusků a občerstvení. Nakrájejte těsto na plechu na malé čtverce a zapečte je s kouskem sýra brie a brusinkové zavařeniny.

Anglické bramborové chlebíčky

Brambory nakrájené na plátky posypte směsí zeleniny (dle vašich chutí a fantazie), kterou předem nakrájíte na malé kostičky a zamícháte buď s jogurtem nebo olejem. Skvělou kombinací jsou rajčata, paprika, cibule a cuketa.

Burgerové jednohubky

Kdo by neměl rád burgery? Mleté maso usmažte jako drobné placaté karbanátky a ty pak obložte klasickou burgerovou zeleninou (rajče, zavařená okurka, salát), přidejte kapku tomatové nebo jogurtové omáčky a napíchněte na špejli mezi dva plátky jednohubkového chleba. Jednoduché, rychlé, ale hned se po nich zapráší.

A jaká jsou vaše oblíbená party jídla? Inspirujte i vy ostatní čtenářky v komentářích!

Natálie K

Reklama

Doporučujeme

Výběr fénu na vlasy: kdy stačí levný a kdy se vyplatí investovat?

Fén není jen obyčejná pomůcka, kterou vytáhnete párkrát do týdne. Ovlivňuje zdraví vlasů i pokožky hlavy a může rozhodnout o tom, jestli budou vaše...

„Měl by to přece vědět“: Jak nevyřčená očekávání tiše podrývají blízkost

Ve vztazích často netrpíme nedostatkem lásky, ale nadbytkem nevyřčených očekávání. Doufáme, že druhý pozná, co potřebujeme. A když nepozná, cítíme se zraněně, i když...

Zdravé sladkosti: Letní dezerty, které hýčkají tělo i duši

Když ovoce zpívá na talíři, léto chutná ještě lépe. Jak si dopřát sladké bez výčitek? Objevte recepty, které spojují zdraví s radostí. Ovocné symfonie na...

Největší pasti na bakterie u vás doma. Na tyhle věci raději sahejte s rozmyslem

Možná si myslíte, že největší semeniště bacilů je vaše toaleta. Jenže opak je pravdou. Koupelnu většina z nás pravidelně čistí, zatímco jiné předměty bereme...

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Šikland uzavře léto velkolepou derniérou – akční divadla, poslední ohňová show a netradičně i móda

Tradiční derniéra v největším přírodním zábavním parku v Česku Šikland se letos ponese ve výjimečném duchu. Poslední prázdninový víkend, 30. a 31. srpna, nabídne Šikland to nejlepší...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....
Reklama
Reklama