Jak jednoduše detoxikovat tělo? Mixem vloček k snídani

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Nejen, že jsou ideálním zdrojem energie a živin, ale také díky vysokému obsahu betaglukanů snižují cholesterol. Mějte připravenou směs cereálních vloček vždy při ruce a vytvořte si každé ráno plnohodnotnou a pestrou snídani.

Poznejte je všechny

Ječné, ovesné, žitné a pšeničné. To jsou základní druhy vloček, s kterými se můžete v obchodech setkat. Ideální je však jejich mix, díky kterému získáte kombinaci skvělého zdroje energie – velkého množství vitamínů, minerálů, komplexních sacharidů, proteinů, ale také nenasycené mastné kyseliny nebo kyselinu listovou. Konzumací tohoto mixu se rychle, a přitom lehce a zdravě nasytíte. „Různé druhy vloček představují perfektní základ snídaně nebo vydatnější svačiny. Nejen, že vám dodají potřebné živiny, ale díky vláknině vás dobře zasytí
a udrží po delší dobu stabilní hladinu krevního cukru,
“ upřesňuje přední česká dietoložka PhDr. Karolína Hlavatá. Krom toho příznivě působí také na trávicí systém.

Jak si je vychutnat

Vločky jsou zkrátka vděčnou potravinou do kuchyně, z níž se dá připravit spousta sladkých i slaných pokrmů.
A jak všichni víme, snídaně dělá den, proto je ideální začít ho právě s touto obilovinou. Nejlepší volbou je směs různých druhů vloček, navíc doplněná o semena, ořechy, nebo sušené neproslazované ovoce. Příkladem jsou směsi Lehké & Křehké od společnosti Emco, které neobsahují přidaný cukr a mají nízký obsah tuku. „Vločky je také vhodné kombinovat s potravinou bohatou na bílkoviny,“ říká PhDr. Karolína Hlavatá. „S bílkovinami šetřit nemusíte. Optimální je přidat alespoň 200 g jogurtu nebo 100 g tvarohu či 250 ml mléka,“ dodává česká dietoložka.

Rychlá snídaně bez vaření

Asi vás nepřekvapí, že z vloček se nejčastěji připravuje snídaňová kaše. Klasické vločky se doporučují přes noc namočit a ráno krátce povařit, zato jemné vločky od Emca stačí zalít teplým mlékem nebo vodou těsně před podáváním. Tato česká rodinná společnost nedávno doplnila ovesné vločky o úplnou novinku v kategorii, a sice Lehké & Křehké, které jsou směsí ovesných, ječných, žitných a pšeničných celozrnných vloček. Tím, že jsou speciálně upravené tak, aby byly mimořádně tenké a křupavé, se skvěle hodí do snídaňové misky jako přísyp k jogurtu či tvarohu, doplněné o ovoce či semínka. Jsou ideálním řešením nejen pro ty, kdo si chtějí zpestřit ráno, ale vhodné jsou např. i k obědu do polévky nebo k večeři do zeleninového salátu. Směs je vyváženým mixem cereálních vloček, jenž je skvělým přísypem do jakéhokoliv pokrmu.   

Základní druhy vloček:

  • Ječné – vyznačují se vysokým obsahem vitaminů B skupiny, především thiaminu, riboflavinu (vitamin B2)
    a niacinu. Z minerálních látek je mimořádný obsah železo;
  • Ovesné – mají vysoký obsah bílkovin a příznivé zastoupení aminokyselin. Pozitivní účinky beta-glukanů spočívají ve vlivu snížení hladiny celkového cholesterolu;
  • Žitné – mají vysoký obsah bílkovin, které jsou bohaté na esenciální aminokyseliny. Látky obsažené v žitě příznivě působí na snižování krevního tlaku, zlepšují metabolismus sacharidů a snižují hladinu krevních tuků;
  • Pšeničné – jsou jedním z nejdůležitějších zdrojů thiaminu, riboflavinu a niacinu. Jedná se o vitaminy B skupiny, důležité pro uvolňování energie z potravy.

 

Jogurt do skleničky s jablky a skořicí od foodblogerky My Cooking Diary
2 porce, 15 minut 

Ingredience:

  • 350 g bílého jogurtu
  • 8 lžic Emco vloček Lehké & Křehké
  • 1 jablko
  • ½ čajové lžičky skořice
  • 1 polévková lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce vlašských ořechů
  • 1 čajová lžička kokosového oleje nebo másla

Postup:

  1. V kastrůlku rozehřejte kokosový olej nebo máslo, přidejte nahrubo nastrouhané oloupané jablko, skořici, ořechy a opékejte, dokud jablka trochu nezměknou.
  2. Pak přidejte med a nechte lehce zkaramelizovat. Jablečnou směs nechte vychladnout, aby vám zbytečně vločky nezměkly.
  3. Do skleničky dejte vrstvu jogurtu, vloček, jablečné směsi a opakujte. Pokud si recept chcete zjednodušit, dejte jogurt do mističky, přisypte Lehké & Křehké vločky a jablečnou směs dejte klidně i teplou vedle. 

Produktový tip:

I pro vás představuje obilná snídaně start, bez kterého si už den neumíte představit? Výživoví odborníci radí,
že nejlepší snídaní je směs různých druhů cereálií. Proto doplnilo Emco kategorii ovesných vloček produktem, který zároveň navazuje i na řadu Lehké & Křehké. Speciálně upravená směs vloček Lehké & Křehké je vyváženým mixem cereálií, které jsou již hotovým přísypem např. do jogurtu či tvarohu. Tento výrobek s mixem speciálně upravených lehkých a křehkých vloček 4 druhů (ječných, ovesných, pšeničných a žitných), je k sehnání v běžně dostupných prodejnách, nebo na www.emco.cz/eshop, kde najdete celý sortiment včetně novinek, a to hned po uvedení na trh.

Doporučená cena: 29,90 Kč

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...

Zůstaňte svěží: Kohoutková jako (nejen) letní superhrdina

Léto je v plném proudu, slunce svítí, teploty stoupají, a proto je potřeba dodržovat pitný režim. A to nejlépe v podobě vody. Na tu byste však...
Reklama
Reklama