Zažijte atmosféru irského pubu na pobočkách Bageterie Boulevard. Nové chef menu voní po Guinnessu

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Letos vám kousek této krásné země přináší Bageterie Boulevard ve spolupráci s Frankem Haugtonem v podobě irského chef menu, které voní především po proslulém Guinnessu a whiskey.

Nové irské chef menu je součástí nabídky Bageterie Boulevard od 21. listopadu, kdy jej v pobočce Bageterie Boulevard v Dejvicích slavnostně odhalil sám autor Frank Haugton za přítomnosti majitele Bageterie Boulevard Petra Cichoně a irského velvyslance Alana Gibbonse, který propojení české a irské kultury velmi kvituje. „Jsem rád, že zákazníci Bageterie Boulevard dostanou v nadcházejících měsících možnost vyzkoušet některé chutě Irska. Jsem si jistý, že toto menu s irskou tématikou bude mít u českých mlsných jazýčků velký úspěch,“ uvedl velvyslanec.

Kousek Irska v Česku

Frank Haughton, který pochází z irského hrabství Wicklow, otevřel v roce 1993 v Praze Irish Pub, jež měl jako první ve střední Evropě na čepu legendární irský stout Guinness. Pivo specifické chuti je s Irskem neodmyslitelně spjato, a proto nesmí chybět ani v irském menu v jehož rámci vzniklo za pomoci Franka Haughtona i video, které společně s týmem Bageterie Boulevard natočili přímo v Irsku. Díky němu si mohou zákazníci Bageterie Boulevard užít irskou atmosféru přímo na pobočkách. Frank již od počátku svého působení v České republice podporuje spolupráci mezi českou a irskou komunitou, není tedy s podivem, že Bageterie Boulevard spojila své síly právě s ním. „S našimi zákazníky jsme prostřednictvím chef menu cestovali již do mnoha evropských i mimoevropských regionů, nyní jsme rádi že je to právě krásné Irsko. S Frankem to je velmi inspirativní a příjemná spolupráce,“ doplnil majitel Bageterie Boulevard Petr Cichoň.

Gastronomie s chutí piva a whiskey

Oběd v irském stylu můžete začít polévkou Irish Flag. Pod tímto názvem se ukrývá dýňovo-mrkvový krém, kterému dodává jemnost pomeranč a správný říz zázvor, vše pak zjemňuje krémový sýr a petrželové pesto. Následně máte na výběr mezi Hovězím v Guinnessu a Bylinkovou krůtou se šunkou a whiskey. V bagetě s hovězím se skvěle doplňuje chuť hovězího krku taženého s omáčkou z černého piva Guinness, kyselost nakládané okurky a cibulek spolu s pórkem karamelizovaným s whiskey. To vše doplňuje ještě baby špenát
a čedar. Druhá bageta je dokonalou symfonií krůtích prsou v bylinkách a pečené šunky glazované ve whiskey s medem, jež ladí s brusinkovou omáčkou a petrželkovou nádivkou. Budete-li mít po této hostině ještě prostor na nějakou chuťovku, pak vyzkoušejte bramborové lupínky s příchutí irského stoutu Guinness. V nabídce samozřejmě nechybí ani samotné irské pivo Guinness extra stout.

Chef menu po 40.

Irské menu je v pořadí 40. spoluprací s profesionálními kuchaři v rámci Evropy. Formát chef menu Bageterie Boulevard uvádí již od roku 2011 a ročně jeho prostřednictvím představí čtyři evropské regiony a jejich kuchyni. Bageterie Boulevard působí na českém na českém trhu již od roku 2003 a má 59 poboček. Poslední otevřenou je pobočka ve Štefánikově ulici v Praze.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Zdravé sladkosti: Letní dezerty, které hýčkají tělo i duši

Když ovoce zpívá na talíři, léto chutná ještě lépe. Jak si dopřát sladké bez výčitek? Objevte recepty, které spojují zdraví s radostí. Ovocné symfonie na...

Největší pasti na bakterie u vás doma. Na tyhle věci raději sahejte s rozmyslem

Možná si myslíte, že největší semeniště bacilů je vaše toaleta. Jenže opak je pravdou. Koupelnu většina z nás pravidelně čistí, zatímco jiné předměty bereme...

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Šikland uzavře léto velkolepou derniérou – akční divadla, poslední ohňová show a netradičně i móda

Tradiční derniéra v největším přírodním zábavním parku v Česku Šikland se letos ponese ve výjimečném duchu. Poslední prázdninový víkend, 30. a 31. srpna, nabídne Šikland to nejlepší...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Venku léto, uvnitř zima: jak si s touhle kombinací poradit, a přitom být stylová?

Léto nás, co do výběru outfitu, umí pěkně potrápit. Zvlášť, chodíte-li do kanceláře. Ráno po cestě se pečete v halence jako v sauně, a pak vás...

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...
Reklama
Reklama