Honí vás mlsná? Vyzkoušejte frgálovou buchtu

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Určitě všichni dobře znáte ty úžasné tvarohové, povidlové, či makové obrovské koláče, zalité rumem, které tak krásně voní na každé pouti. Kdo by je nemiloval? V případě, že nemáme čas, nebo prostor připravit pravé frgály, rádi se vrhneme na tuto alternativu, která naše choťové buňky také velmi dobře ukojí.

178279343_XS

Suroviny:

  • 1 hrnek cukr moučka
  • špetka soli
  • lžička strouhané citronové kůry
  • vanilkový cukr
  • půl hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • půl hrnku mléka
  • prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 2 tučné tvarohy ve vaničce
  • cukr podle chuti
  • vanilkový puding

Maková náplň:

  • vařený mák (uvaříme s mlékem, lžičkou perníkového koření, cukrem)
  • povidla

Drobenka:

  • cukr krupice
  • polohrubá mouka
  • máslo
  • špetka soli

 

Příprava:

Vyšší plech si vmažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravíme si náplně, tvarohovou a makovou dáme do zdobících sáčků.

Vejce vyšleháme s cukrem,vanilkovým cukrem, kůrou, špetkou soli a olejem do pěny, přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, naředíme mlékem a umícháme hladké těsto. Nalijeme ho na plech. Zdobícími sáčky nastříkáme střídavé pruhy, vždy 1 pruh mák, 1 pruh tvaroh, mezi pruhy lžičkou klademe „bobečky“ povidel. Posypeme drobenkou a upečeme ve vyhřáté troubě na 160st. Pečeme cca 35 minut. Krájíme až po úplném vychladnutí.

 

Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?

 

 

Markét ,)

Reklama

Doporučujeme

Stres jako tichý zloděj krásy. Co pomáhá, když už krémy nestačí

Někdy máme pocit, že děláme všechno správně – odličujeme, hydratujeme, jíme saláty a pijeme vodu. A přesto se v zrcadle objevuje unavená, zašedlá tvář,...

Nezbytné letní outfity – co nosit tuto sezónu?

Léto je ideální příležitost, jak si pohrát s módou, odlehčit šatník a vsadit na svěží barvy i pohodlné střihy. Ať už míříte do města,...

Léto ve džbánu: Recepty na domácí limonády, které tě přenesou na terasu v Provence

Sladké, kyselé, voňavé a krásné na pohled. Domácí limonády jsou mnohem víc než jen voda s citronem. Stačí pár surovin z kuchyně a můžeš...

Vytáčí vás zapáchající pračka? Přestaňte používat prací gel

Každý od pračky očekává, že vypere prádlo, tak, aby bylo čisté a voňavé. To však není možné, pokud pračka zapáchá. Říkáte si, že se...

Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu přesouvá na Kunětickou horu s Kabátem, Divokým Billem, Richardem Krajčem a Benem Cristovao

Na putovním festivalu dále vystoupí Wanastowi Vjecy, Sofian Medjmedj, Marpo a další interpreti a kapely. Na 20. ročníku festivalu Hrady CZ vystoupí Ben Cristovao Hudební festival...

Bylinka z dětství, která pomáhá i dnes. Šťovík nejen na lupénku a rýmu

Každý jsme ho někdy žvýkali na louce – kyselý, svíravý, ale osvěžující. Šťovík není jen vzpomínkou na dětství, ale i malým zázrakem pro naše...

Poslední šance. Xiaomi nabízí nejlepší telefony za letošní nejnižší ceny

Pouze do 21. července můžete využít slevy na chytré telefony, ventilátory, hodinky, náramky a další výrobky Xiaomi. Nejlevnější špičkový telefon Redmi Note 14 stojí...

Domov za 60 tisíc. A k večeři rohlík? Vítejte v českém zlatém stáří

Rohlík k večeři, sprcha dvakrát týdně, přetížený personál. A účet na 60 tisíc měsíčně. Tak vypadá realita v některých soukromých domovech seniorů. Důstojné stáří...

Zůstala jste v 60 sama? Nežijte ze vzpomínek a vytěžte ze single života maximum

Ať už jste zůstala sama ze svého vlastního přesvědčení nebo to prostě tak zařídil život, odežeňte chmury a najděte si v tom svá pozitiva....

Lázeňské hotely Ensana představují v Mariánských Lázníchnový lázeňský program pro osoby po onkologické léčbě

Lázeňská skupina Ensana spouští v Mariánských Lázních nový specializovaný program Onkologická rekonvalescence, který je určený klientům po ukončené onkologické léčbě. Program byl vytvořen zkušeným týmem lékařů,...

Jak si zjednodušit vaření v létě: 5 triků, díky kterým budeš méně u sporáku a víc u vody

Léto si zaslouží jednoduchost. Ať už jsi na dovolené, nebo jen vyčerpaná z vedra, nechceš stát hodiny u plotny. Naštěstí existují chytré triky, jak...

Proč se nám lépe pracuje v noci? Důvody vás překvapí

Znáte to. Za bílého dne řešíte spoustu běžných povinností, ale když přijde večer, najednou jako by do vás vjela ta správná dávka energie. Vaši...

V hlavní roli jahody. Tři tipy jak zužitkovat toto oblíbené ovoce

Jahody jsou šťavnaté a voňavé ovoce, které máme neodmyslitelně spojené s létem. Ať už si je dopřáváte jen tak, nebo z nich kouzlíte v...

SOUTĚŽ: Léto volá: Pozvěte ho k sobě domů

Léto už pomalu klepe na dveře. Každým dnem se více a více příroda probouzí do plné krásy a síly. Vneste jiskru a lehkost letních...

Alobal jako dobrý sluha, ale zlý pán. Omezte jeho nadměrné a nevhodné používání, ohrožujete si tím zdraví

Aluminiovou fólii nebo-li alobal používáme pří přípravě a uchovávaní jídel skoro pořád. Věděli jste však, že některé potraviny by s ním neměly přijít vůbec...
Reklama
Reklama