Objevte s námi praktičnost polévkovače

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Polévkovač zvládne připravit i vydatnou kaši

Příprava výživné kaše pro dítě zabere nějaký čas. Spousta matek se proto uchyluje k nákupu instantních směsí. Ty se ale často svým složením, obsahem živin i vitamínů plnohodnotným kaším nevyrovnají a jejich cena je většinou vysoká. Existuje však jednoduché řešení. Málokdo si totiž uvědomuje, že populární domácí polévkovače zvládnou kromě vynikajících polévek a omáček připravit i vydatnou kaši.

Domácí dětské kaše jsou vždy čerstvé a obsahují tím pádem jen to, co mají děti rády. Nejsou v nich žádné chemické náhražky a nad jejich přípravou máte plnou kontrolu. Když použijete rýži nebo jáhly, máte jistotu,
že výsledný pokrm nebude obsahovat ani lepek. Navíc všechny ingredience zakoupíte velmi levně v každé prodejně zdravé výživy nebo v supermarketech.

Například polévkovač od britského výrobce Morphy Richards obsahuje zabudovaný mixér, který zvládne vyrobit velmi jemnou kaši. Tento polévkovač navíc pojme až 1,6 litru, tudíž vždy můžete vyrobit více kaše
a uchovat ji v chladničce do příštích dnů.

Společně s odborníky z Morphy Richards přinášíme dva recepty, které zvládne v polévkovači připravit každá zaneprázdněná máma:

 

 

Rýžová kaše

 

Ingredience pro jednu porci:

250ml hrnek rýže

polévková lžíce cukru

čajová lžička másla

ovoce dle výběru

 

Rýži propláchněte ve studené vodě. Na jeden 250ml hrnek vody použijeme dvě polévkové lžíce rýže. Směs nalijeme do polévkovače a přidáme ovoce, které máme zrovna při ruce. Ovoce není nutné nijak porcovat, jen peckoviny zbavíme pecek. Polévkovač má zabudovaný mixér, který ovoce zpracuje sám. Pokud chceme zajistit v ovoci co nejvíce vitamínů – přidáme ho do kaše až na samém konci a směs necháme ještě jednou rozmixovat. Následně přidáme máslo, mléko
a cukr. Zavřeme polévkovač a míru mixování nastavíme na maximum. Za cca 21 minut je kaše hotová.
Kaši ochutnáme, případně dochutíme mlékem a cukrem a necháme ji vychladnout do požadované teploty.

 

Jáhlová kaše

Ingredience pro jednu porci:

250ml hrnek jáhel

polévková lžíce cukru

čajová lžička másla

ovoce dle výběru

Jáhly nejprve propláchneme ve studené vodě. Pokud jáhly nejsou čerstvé – spaříme je na chvíli ve vroucí vodě. Odstraní se tím případná hořká chuť. Jáhly společně s ovocem přidáme do polévkovače. Zavřeme polévkovač a míru mixování nastavíme na maximum. Vaření nastavíme na 28 minut. Hotovou kaši ochutnáme, případně dochutíme mlékem a cukrem a necháme ji vychladnout do požadované teploty.

Polévkovač od Morphy Richards je vyroben z nerez oceli, ve víku je zabudována mixovací čepel, která díky speciálnímu designu odvádí prvotřídní výkon a je až 12x odolnější proti ztupení. Na přehledném digitálním displeji si můžete vybrat z pěti různých funkcí, které zaručí dokonalý výsledek. Díky restovací funkci v něm lze navíc osmahnout zeleninu či slaninu a připravit tak správný polévkový základ. Polévkovač má jednoduchou konstrukci, vnitřek je potažen trvanlivým teflonovým povlakem. Jeho údržba je proto velice jednoduchá, stačí jej umýt teplou mýdlovou vodou. Stabilitu zaručují nožičky s protiskluzovou úpravou a tepelně izolované madlo je samozřejmostí.

 

Více na www.morphyrichards.cz

 

Značka Morphy Richards

Morphy Richards je anglická značka malých domácích elektrospotřebičů, která se může pochlubit bohatou historií výroby svých inovovaných produktů. Založili ji Donal Morphy a Charles Richards v roce 1936 a letos tak slaví úspěšných 81 let. Za tu dobu se stala značka známou téměř po celém světě. V Anglii pokrývá přibližně 90 % domácností, v Evropě její podíl na trhu činí více jak 25 % a své zastoupení má i v Kanadě, Austrálii, Rusku a jižní Africe. Morphy Richards se stal žádanou značkou, která díky svým nejvyšším výrobním standardům nabízí stylový inovační design, kvalitu i spolehlivost a zároveň se jí daří naplňovat hlavní motto společnosti „Smart ideas for your home“.

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama