Tři tipy na recepty z ryb, které si oblíbí celá rodina

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Ryby by na našem talíři neměly chybět. Jsou lehké, zdravé a plné důležitých živin pro naše tělo. Ať už hledáte rychlou večeři, slavnostní jídlo nebo lehký oběd, máme pro vás tři recepty, které určitě nadchnou vaše strávníky.

Losos s medem a hořčicí

Ingredience: 2 filety z lososa, 2 lžíce medu, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Losos je nejen u nás velmi oblíbený a kombinace s medem a hořčicí s k němu vyloženě hodí. Začněte tím, že si rybu osolte a opepřete. Na kůži pouze solte. Poté v misce smíchejte med, hořčici a olivový olej, čímž vám vznikne marináda, kterou filety potřete. Případně můžete namísto masa dochutit solí a pepřem marinádu, v tom případě je však vhodné ji lehce přechutit.

A co dál? Dál už je to snadné. Namarinované kousky ryby dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v rozehřáté troubě na 200 °C asi 12 minut. Pak už stačí jen vyndat a můžete servírovat. Výborně tento pokrm chutná s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem.

Treska na másle s bylinkami

Ingredience: 2 porce tresky, 30 g másla, 1 stroužek česneku, čerstvá petržel, šťáva z půlky citronu, sůl, pepř, olivový olej

I druhý recept je, jak už to ostatně u ryb bývá, velmi jednoduchý. Na pánev dejte kapku olivového oleje a po krátké chvíli k tomu nechte rozpustit máslo. Přidejte prolisovaný česnek a nasekané bylinky a nechte je krátce provonět v oleji.

Mezitím si tresku osolte a opepřete a vložte na pánev, kde ji pečte z obou stran dozlatova, což zabere asi 3–4 minuty na každé straně. Pak už jen zakápněte citronovou šťávou a máte hotovo. I k této rybě se asi nejlépe hodí brambory, ať už vařené, nebo pečené.

Tuňákový salát s vejcem

Ingredience: 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 2 vejce natvrdo, 1 menší červená cibule, hrst cherry rajčata, rukola, olivový olej, citronová šťáva, sůl, pepř

Jako třetí recept si dáme salát, který zvládne naprosto každý. Stačí si jen na talíř vyskládat rukolu, přidat nakrájená cherry rajčata a cibuli. Samozřejmě byste neměli zapomínat na estetiku, přece jen jíme očima.

Pokračujte dalšími ingrediencemi. Vejce rozkrájejte na čtvrtky a přidejte spolu s tuňákem. Zakápněte olivovým olejem, trochou citronu, osolte, opepřete a máte bleskovou a lehkou večeři, která vás však dostatečně zasytí.

Zdroj foto: Pixabay

Reklama

Doporučujeme

Sbohem zkažená vejce. S našimi tipy se jim vyhnete

Vajíčka bývají nejen oblíbenou snídaní, ale taky se bez nich neobejdeme ani při pečení, kdy je používáme třeba i do některých náplní. Kromě toho...

Jana Vaculíková: Nový začátek, nová láska, nové písně. A chuť rozdávat radost

Herečka, zpěvačka, podnikatelka a především šansoniérka – tak dnes vystupuje Jana, žena, která prošla osobními i profesními zkouškami, aby znovu objevila samu sebe. V...

Vdávala jsem svou dceru. Moje svatební líčení se však nepovedlo

Když jsem se dozvěděla, že se dcera bude vdávat, měla jsem velkou radost. Následně přišla i nabídka od mé kamarádky na svatební líčení, kterou...

Žínka může být líheň bakterií. Jak ji správně používat, aby vám neškodila

Na první pohled nevinná pomůcka, která má vaši pokožku čistit, může ve skutečnosti dělat pravý opak. Žínky a houbičky na mytí totiž vytvářejí ideální...

Ulehčete si práci s praním. Těchto 5 vychytávek z drogerie vám pomůže a stojí pár korun

Dnes už sice máme moderní pračky, které mají moderní technologie, ale ne vždy to stačí. Pojďme se podívat na pár tipů, které vám usnadní...

Sebedůvěra v batohu: Proč dát dětem do školy nejen svačinu, ale i výbavu na bolístky

První pád na hřišti, odřené koleno po tělocviku nebo spálený prst – začátek školního roku přináší dětem nejen zážitky, ale i drobné úrazy. A...

Přítel mě přemluvil k vyvolání ducha. Po tom co se přihodilo, už by to neudělal

Po zážitku z dětství už jsem s vyvolávání duchů nechtěla mít nic společného. Když mě však v dospělosti k tomu přemluvil můj přítel, nakonec...

Vezměte si pohodlný župan a užijte si wellness

Wellness v županu, ať už doma či v rezortu, prospěje každé ženě. Klid a odpočinek, zní to dobře, že? Udělejte si čas na wellness den....

Tři tipy na rychlou večeři

Kdo by to neznal - po práci už často nemáte chuť na složité vaření. Nemusíte ale zoufat, neboť ne každá příprava jídla je složitá....

Strava na dovolené: Jak si udržet zdravě sestavený talíř i o letních prázdninách?

Léto, dovolená a jídlo – trojice, která patří k sobě. Prázdninová atmosféra často svádí k přejídání nebo naopak k vynechávání jídel kvůli výletům a...

Dcery nám daly k výročí svatby nevhodný dárek. Museli jsme jim ho vrátit

Apelovala jsem na své dvě dcery, aby nám k výročí svatby nekupovaly žádný dárek. Bohužel nás neposlechly a my jejich dárek museli odmítnout. Moje dvě...

Přinášíme 5 tipů na nenáročné pokojové rostliny, kteří jsou opravdoví držáci a jen tak je nezahubíte

Dostaly jste další květinu, která vaši péči nepřežila? Nezoufejte! Podívejte se po rostlinkách, které téměř nevyžadují pozornost. Ne vždy se zadaří a nemusí být chyba...

Zbytky vyhořelých svíček nevyhazujte, můžete z nich vyrobit skvělého pomocníka pro vaši domácnost

Většina svíček po použití zanechá vyhořený knot a na dně sklenice zůstane několik centimetrů vosku, který už nezapálíte. Místo toho, abyste zbytek svíčky vyhodili,...

Toužíte po upravených vlasech jako od kadeřníka? S našimi tipy toho lehce docílíte

I když už od naší kadeřnické návštěvy uplynul nějaký čas, vhodnou domácí péči můžeme docílit toho, aby naše vlasy vypadala jako od profesionálů. Stačí...

Španělské osvěžení do horkých dnů: vyzkoušejte tři tradiční studené polévky

Když teploty stoupají, Španělé sahají po svých osvědčených pokladech - studených polévkách, které spojují chuť, jednoduchost a svěžest. Tři z nich by měl znát...
Reklama
Reklama