Pět rad, jak na střevní chřipku

Bakteriální nebo virová gastroenteritida neboli střevní chřipka postihuje každoročně přibližně 20 % obyvatel. Mezi hlavní příznaky patří nevolnost, bolesti břicha, křeče, horečka a průjem. I přesto, že má střevní chřipka rychlý a krátký průběh, dokáže Vás skutečn

1. Umývejte si ruce
Dbejte na striktní dodržování hygienických pravidel. Nejčastější příčinou střevní chřipky jsou totiž viry, potom také bakterie a paraziti. Myjte si proto ruce při každé příležitosti, všude s sebou noste vlhčené ubrousky nebo antibakteriální gel. Navíc pokud máte doma „maroda“, je dobré pravidelně dezinfikovat toaletu a hodně větrat.2. Posilujte svoji imunitu
Prevence je základ, to je známé pravidlo. Snažte se tedy posilovat svou imunitu co nejvíce, pravidelně a všemi možnými způsoby. Do jídelníčku zařaďte bylinky, citrony, zeleninu, místo jízdy MHD se domů raději projděte. Nezapomeňte ani na odpočinek a minimálně osmihodinový spánek. Ten sice nepůsobí přímo na imunitu, ale je pro Váš organizmus velice důležitý.3. Vybírejte si, co a kde jíte
Vyvarujte se konzumace nekvalitních pokrmů nebo surovin, které neprošly řádnou tepelnou úpravou. V období, kdy chřipková epidemie opravdu hrozí, věnujte zvýšenou pozornost výběru restaurací a hospůdek. Nedostatečně umyté nádobí nebo sklenice mohou představovat velký a hodně nepříjemný problém.4. Vyhýbejte se hromadným akcím
Rada, která se lehce řekne, ale těžko plní. Každopádně to opravdu zkuste. Během rizikového období využívejte městskou hromadnou dopravu jen v nejnutnějších případech. Pokud to jde, v kanceláři pravidelně větrejte. Máte-li děti, a ve škole nebo školce se objevily první případy střevní chřipky, dbejte na zvýšený přísun vitaminů, otužování atd.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)