Čokoládový štrůdl? Opravdová mňamka!

Čokoládový štrůdl? Opravdová mňamka!

Možná jste si stihli povšimnout, že mým favoritem je čokoláda. Jakmile mám zvolit nějakou příchuť, je to právě čokoládová. A také proto je mým oblíbeným receptem na štrůdl právě tento. Znáte jej také?  Suroviny: TĚSTO: 170g hladké mouky 85 ztuženého tuku


Možná jste si stihli povšimnout, že mým favoritem je čokoláda. Jakmile mám zvolit nějakou příchuť, je to právě čokoládová. A také proto je mým oblíbeným receptem na štrůdl právě tento. Znáte jej také? 

vaserecepty sk

Suroviny:

TĚSTO:
  • 170g hladké mouky
  • 85 ztuženého tuku
  • 1 menší vejce
  • 50 - 60 ml vody
  • 2 lžičky octa
  • špetku soli
NÁPLŇ:
  • 100g čokolády na vaření, nebo Ledové kaštany
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 80 ml mléka
  • 60g změklého másla
  • 40g cukru moučky - může být i víc, podle chuti
  • 1 vanilkový cukr
  • 50g mletých lískových oříšků
  • 40g strouhanky
  • 2 vejce

Příprava:

Ztužený tuk nastrouháme do těsta, přidáme vejce, ocet, sůl a 50 ml vody, propracujeme a podle potřeby můžeme přidat vodu. Těsto dáme uležet do lednice. Na náplň smícháme nastrouhanou čokoládu, kakao, cukr, vanilku, oříšky, strouhanku, mléko a žloutky. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vyválíme a méně než polovinu natřeme náplň. Opatrně zavineme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Spoj těsta dáme dospod. Pečeme v předehřáté troubě na 180°c přibližně 30 - 35 min. Pokud se vám nebude chtít připravovat domácí těsto, klidně můžete sáhnout po listovém. Na tomto receptu dominuje náplň. Pečete také čokoládový závin? Máte nějaký svůj osvědčený recept? Podělte se o něj s námi.   Markét ,)