Možná jste si stihli povšimnout, že mým favoritem je čokoláda. Jakmile mám zvolit nějakou příchuť, je to právě čokoládová. A také proto je mým oblíbeným receptem na štrůdl právě tento. Znáte jej také?
Suroviny:
TĚSTO:
170g hladké mouky
85 ztuženého tuku
Možná jste si stihli povšimnout, že mým favoritem je čokoláda. Jakmile mám zvolit nějakou příchuť, je to právě čokoládová. A také proto je mým oblíbeným receptem na štrůdl právě tento. Znáte jej také?
Suroviny:
TĚSTO:
- 170g hladké mouky
- 85 ztuženého tuku
- 1 menší vejce
- 50 - 60 ml vody
- 2 lžičky octa
- špetku soli
NÁPLŇ:
- 100g čokolády na vaření, nebo Ledové kaštany
- 1 polévková lžíce kakaa
- 80 ml mléka
- 60g změklého másla
- 40g cukru moučky - může být i víc, podle chuti
- 1 vanilkový cukr
- 50g mletých lískových oříšků
- 40g strouhanky
- 2 vejce
Příprava:
Ztužený tuk nastrouháme do těsta, přidáme vejce, ocet, sůl a 50 ml vody, propracujeme a podle potřeby můžeme přidat vodu. Těsto dáme uležet do lednice. Na náplň smícháme nastrouhanou čokoládu, kakao, cukr, vanilku, oříšky, strouhanku, mléko a žloutky. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vyválíme a méně než polovinu natřeme náplň. Opatrně zavineme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Spoj těsta dáme dospod. Pečeme v předehřáté troubě na 180°c přibližně 30 - 35 min.
Pokud se vám nebude chtít připravovat domácí těsto, klidně můžete sáhnout po listovém. Na tomto receptu dominuje náplň.
Pečete také čokoládový závin? Máte nějaký svůj osvědčený recept? Podělte se o něj s námi.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)