Potřebujeme:
400 g vařeného nebo pečeného sivena (porce pro 4 osoby)
80 g másla
2 žloutky
350 g vařených brambor
Muškátový květ2 bílky a 1 vejce
120 g strouhanky na obalení
Olivový olej a suché bílé víno na pošírování
Sůl
Pepř
Petržel
Doba přípravy: 20 m
Potřebujeme:
400 g vařeného nebo pečeného sivena (porce pro 4 osoby)
80 g másla
2 žloutky
350 g vařených brambor
Muškátový květ2 bílky a 1 vejce
120 g strouhanky na obalení
Olivový olej a suché bílé víno na pošírování
Sůl
Pepř
Petržel
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Postup:
Očistěte siveny a i s hlavou vložte do hrnce, přilejte sklenku suchého bílého vína a kapku olivového oleje. Aby nekoukala žádná část ryby a tekutina pokrývala celou rybu, dolijte hrnec vodou. Přidejte muškátový květ, sůl a pepř. Nechte přijít k varu a odstavte. Rybu následně nechte vystydnout ve vývaru při pokojové teplotě. Vystydlou rybu opatrně vyndejte z tekutiny, osušte a odstraňte všechny kosti, části hlavy, ploutve a ponechejte v misce pouze čisté rybí maso. Přidejte nasekanou petrželku, celé vejce a ušlehané dva bílky dotuha. Ke směsi přidejte oloupané a rozmačkané vařené brambory. Osolte, opepřete a celou hmotu důkladně promíchejte. Vytvarujte stejně velké karbanátky, obalte je lehce ve strouhance a na másle zprudka opečte. Podávat můžete se salátem, nebo bramborem.
Zdroj: Rybářství Kolář
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)