Ingredience na 4 porce:
200g kuřecích prsou
300 ml kokosového mléka (nejlépe krabicové od Aroy-D)
Kuřecí vývar
Citrónová tráva asi tak 5 stébel
Galanga – 2ks oloupaná nakrájená na plátky
8ks Limetových listů Kaffir
4 lžíce Rybí omáčky
4 čajové lžičky c
Ingredience na 4 porce:
200g kuřecích prsou
300 ml kokosového mléka (nejlépe krabicové od Aroy-D)
Kuřecí vývar
Citrónová tráva asi tak 5 stébel
Galanga – 2ks oloupaná nakrájená na plátky
8ks Limetových listů Kaffir
4 lžíce Rybí omáčky
4 čajové lžičky cukru
3lžíce limetové štávy
3ks čerstvého chilli
150g žampionů nebo hlívy ustřičné
Čerstvý koriander na ozdobu
Citronovou trávu můžeme naklepat tupou stranou velkého nože a nakrájíme na 4 cm velké kusy, kuřecí prsa nakrájíme na kousky, žampiony dle velikosti na čtvrtky až osminky.
V hrnci začneme vařit kuřecí vývar. Přidáme citronovou trávu, nakrájenou galangu, limetkové listy kaffir a celé chilli papričky. Přidáme 300 ml kokosového mléka a přivedeme k varu. Doporučujeme krabicové, jelikož se chutí nejvíc přibližuje čerstvému a je také řídší než to z plechovky, což je pro naše účely lepší. Ochutíme 3 lžícemi rybí omáčky a vaříme na mírném až středním plameni asi 10 minut.
Přidáme žampiony a vaříme dál asi 5 minut. Pak přidáme kuřecí prsa a promícháme. Vaříme za občasného míchání (aby se provařily všechny kousky masa rovnoměrně) asi 4 až 5 minut. Maso má zůstat křehoučké a měkké. Přidáme limetkovou štávu a cukr. Dle chuti můžeme použít trochu méně limetkové šťávy a/nebo přidat trochu soli. Polévka by měla mít svěží, nakyslou a slanou chutí.
Ještě chvilku prohřejeme a podáváme. Můžeme ozdobit např. čerstvým koriandrem
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)