Uvařte si výbornou chřestovou polévku!

Uvařte si výbornou chřestovou polévku!

Potřebujeme: 500 g bílého chřestu 50 g másla 6 jarních cibulek hladká mouka 500 ml zeleninového vývaru 250 ml mandlového nápoje Alpro 125 ml sójové alternativy ke smetaně Alpro Cuisine pepř sůl Postup: Chřest očistíme, odlomíme konce, špičky odk


Chřestová polévkaPotřebujeme: 500 g bílého chřestu 50 g másla 6 jarních cibulek hladká mouka 500 ml zeleninového vývaru 250 ml mandlového nápoje Alpro 125 ml sójové alternativy ke smetaně Alpro Cuisine pepř sůl Postup: Chřest očistíme, odlomíme konce, špičky odkrojíme a uschováme pro pozdější zdobení. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kusy. Na másle krátce osmahneme nakrájené jarní cibulky. Přidáme chřest a orestujeme. Zaprášíme moukou a necháme lehce opražit. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plamenu zhruba 20 minut. Rozmixujeme dohladka. Přidáme mandlový nápoj Alpro a Alpro Cuisine. Chřestové hlavičky osmahneme na másle a polévku jimi zdobíme. Podáváme s krutóny a nasekanou petrželkou.