před 10 lety, 16.03.2015 00:00
Tomáš Čáp
Novinky
Uvařte si výbornou chřestovou polévku!
Potřebujeme:
500 g bílého chřestu
50 g másla
6 jarních cibulek
hladká mouka
500 ml zeleninového vývaru
250 ml mandlového nápoje Alpro
125 ml sójové alternativy ke smetaně Alpro Cuisine
pepř
sůl
Postup:
Chřest očistíme, odlomíme konce, špičky odk
Potřebujeme:
500 g bílého chřestu
50 g másla
6 jarních cibulek
hladká mouka
500 ml zeleninového vývaru
250 ml mandlového nápoje Alpro
125 ml sójové alternativy ke smetaně Alpro Cuisine
pepř
sůl
Postup:
Chřest očistíme, odlomíme konce, špičky odkrojíme a uschováme pro pozdější zdobení. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kusy. Na másle krátce osmahneme nakrájené jarní cibulky. Přidáme chřest a orestujeme. Zaprášíme moukou a necháme lehce opražit. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plamenu zhruba 20 minut. Rozmixujeme dohladka. Přidáme mandlový nápoj Alpro a Alpro Cuisine. Chřestové hlavičky osmahneme na másle a polévku jimi zdobíme. Podáváme s krutóny a nasekanou petrželkou.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)