Ochutnejte Canard à la presse v Brasserii La Gare

Sdílet článek

Reklama
Reklama

AG9C3362_2Poprvé v Čechách, poprvé v Praze, poprvé a pouze v Brasserii La Gare, v Domě francouzské gastronomie La Gare pod vedením Romana Dolejše, šéfkuchaře La Gare Group. Nyní je možné ochutnat lahůdku, která se ve Francii připravuje již od 18. st. Mezi prvními, kdo ji servíroval je uváděn kuchař Mechenet z Ruen, odkud také přídomek „specialita z Ruen“. Později ji zařadil do svého repertoáru Frederic, šéfkuchař restaurace La Tour d‘Argent v Paříži a dále také Auguste Escoffier, zakladatel moderní francouzské gastronomie, král všech kuchařů, původem z Provence, ji běžne vedl na svém jídelním lístku Hotelu Savoy v Londýně. V pařížské La Tour d‘Argent ke své kachně, stejně jako v pražské Brasserii La Gare, dostanete certifikát, potvrzení o konzumaci. Kachnu s číslem 380 v roce 1890 ochutnal při své cestě do Paříže, Edward, princ z Walesu a 938 451 zase Michal Gorbatchev. V roce 2008 bylo prodáno více než 1,2 mil takto upravovaných kachen. V roce 2014 ochutnají Canard à la presse poprvé v Čechách.

Původní pokrm vznikl z kachen ruánských, kříženců kachny divoké a domácí. Chov těchto kachen není nikterak jednoduchý. Kachna divoká totiž nesedí na vejcích, vejce se tedy musí líhnout v umělé líhni. Kachny, určené k prodeji na trhu, se nedopatřením udusily cestou na trh. Farmáře ovšem napadlo jejich maso dále zpracovávat, jak byli zvyklí. Rozdíl byl pouze v době vyvržení, což je až dva dny. To ovšem masu vůbec neuškodilo, ba naopak. V současnosti je tedy kachna uchovávána dva dny chladu a až po té je vyvržena. Má větší obsah krve a tím je její maso chutnější.AG9C2490_1

Celá příprava závisí na na speciálním lisu, ve kterém se lisuje skelet s křídly zbaven stehýnek, prsíček a vnitřnostmi. Tím se z kachny vylisuje krev, kterou se zahušťuje při konečné úpravě omáčka, jež se přelijí prsíčka a stehýnka. Dalšími ingrediencemi receptu jsou Armagnac, portské víno, kachní demiglace s játry a srdcem, máslo a citron.

Domácí výroba je velmi složitá, ochutnejte proto Canard à la presse v Brasserii La Gare, v Domě francouzské gastrnomie, V Celnici 3, Praha 1. Rezervujte na www.lagare.cz/rezervace/ nebo na telefonu 222 313 712.

Reklama

Doporučujeme

Hry s vaší myslí. Sedm taktik, kterými vás manipulátor dostane na dno

Nejprve přijde zmatek, pak snaha přizpůsobit se a nakonec beznaděj. Než vůbec získáte podezření, že žijete s manipulátorem, často už jste po uši ponořeni...

Muž pod tlakem: proč se uzavírá a co s tím může udělat partnerka

Na první pohled to možná nevypadá, ale i muži mají svoje těžké chvíle. Společnost od nich čeká sílu, výkonnost, úspěch a dokonalou kontrolu nad...

Kim Kardashianová promluvila o tetování své 12leté dcery: Nikdy jí tu kreativitu nevezmu

Falešné tetování na obličeji, piercing v nose a černé grillz. Dvanáctiletá North Westová svým vzhledem na TikToku vyvolala bouři a její matka Kim Kardashianová...

Atelier JOCHA je ateliér s péčí první republiky v 21.STOLETÍ

Móda s profesionální péčí, postavená na základech tradičního řemeslného zpracování a moderního designu.V JOCHA vznikají pod rukama Kateřiny Jochové malé autorské kolekce, šité na...

Hledání jistoty… Proč Češi v chaosu moderní doby dávají dětem prastará jména

Svět zrychluje, trendy se mění každou sezonu, přesto žebříčky popularity jmen v Česku zůstávají jako vytesané do kamene. Na vrcholu trůní Jakub, Jan, Anna...

Wilkinsonová: U Diddyho jsem nic zlého neviděla. V sídle Playboye to bylo nechutnější

Zatímco Sean „Diddy“ Combs stojí před soudem kvůli obvinění ze sexuálního obchodování na svých večírcích, jeho bývalá častá návštěvnice Kendra Wilkinsonová promluvila. Bývalá hvězda...

Orgasmus ve snu? Ano, i to se může stát

Mnoho žen o tom možná nikdy neslyšelo, jiné to znají z vlastní zkušenosti - probudit se s rychlejším tepem, zrychleným dechem a pocitem rozkoše....

Dcera Michaela Jacksona žaluje správce jeho pozůstalosti, rodina je prý v šoku

Dcera krále popu Paris Jacksonová zaútočila na správce otcovy pozůstalosti, obvinila je z plýtvání a označila je za „Čaroděje ze země Oz“. Rodinní zasvěcenci...

Co vám muži s depresí nikdy neřeknou a proč?

Deprese dokáže být tichým a krutým nepřítelem. Nejenže bere energii a radost, ale často i schopnost o tom mluvit. Mnoho lidí se bojí, že...

Past jménem „Veřejná Wi-Fi“. Jak se nenechat okrást při nákupech na internetu

Představte si, že v klidu domova nakupujete a pár kliknutí myší vás místo radosti z nového zboží připraví o tisíce korun. Online nákupy jsou...

Meteorologové varují před možnou „zimou století“ v Evropě, klíčem je polární vír

Když se Arktida „otevře“, její ledový dech se vydá na jih. Meteorologové s rostoucím znepokojením sledují chování polárního víru, jehož případný kolaps by podle...

Krmení ptáků v zimě: proč staré pečivo víc škodí než pomáhá

Jakmile udeří první mrazy, spoustu z nás sáhne po starém pečivu a s dobrým pocitem vyráží k rybníku nakrmit labutě a kachny. Jenže i...

Odborníci varují seniory před podvodnými firmami, které nabízejí levné rekonstrukce

Začíná to lákavou nabídkou na „výhodnou a bezpečnou koupelnu pro seniory“, končit to však může katastrofou a ztrátou desítek tisíc. Podvodné či nepoctivé firmy...

Sladké Vánoce bez výčitek: Vyhrajte balíček produktů 4SLIM a oslaďte si sváteční chvíle zdravě

Vánoce se pomalu blíží a spolu s nimi i období, kdy se naše kuchyně mění v malé voňavé cukrárny. Podle aktuálního průzkumu značky 4SLIM...

„Nejsem na tom vůbec dobře.“ Aaron Goodwin a jeho zpověď o pekle, jež prožil

„Nejsem na tom vůbec dobře a každý den je to horší,“ svěřil se fanouškům Aaron Goodwin, hvězda populárního pořadu Ghost Adventures. Nejnovější epizoda pořadu...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3