Několik skvělých důvodů, proč (budete) milovat podzim!

Prázdniny jsou pryč a vy si říkáte, že už se nemáte až do příštího léta na nic těšit? Ale kdepak, podzim nemusí být nutně tím obdobím, který vám spustí splín a špatnou náladu, právě naopak, pokud mu to dovolíte, může vám přihrát spoustu barevných zážitků. Strom
Prázdniny jsou pryč a vy si říkáte, že už se nemáte až do příštího léta na nic těšit? Ale kdepak, podzim nemusí být nutně tím obdobím, který vám spustí splín a špatnou náladu, právě naopak, pokud mu to dovolíte, může vám přihrát spoustu barevných zážitků. Stromy se sice zbavují listí a počasí je celkově chladnější, ale čeká nás sezóna vinobraní, lahodného burčáku, výlovu rybníků a konečně se dočkáme toho, že v obchodech budou mít dýni Hokaido, sexy kozačky a slušivé kabátky v koňakové, ohnivé či medové barvě.

Období hřejivých nápojů startuje!
V létě jsme si plnými doušky dopřávali vychlazené pivo, točenou limonádu, ledovou tříšť a kopečky zmrzliny, kdežto právě teď si budeme pochutnávat na horké čokoládě (mimochodem ta připravená v domácím prostředí chutná mnohem lépe), bílém čaji se lžičkou lipového medu, nebo bezinkového sirupu, klasickém grogu s panákem rumu, co vás zahřeje ve chvíli, kdy se vrátíte celí prokřehlí z večerní procházky. Tip: Vyzkoušejte nevšední chuťové variace čajů (a úplně nejlépe těch sypaných, jsou totiž kvalitnější, než ty pytlíkové), namelte si doma čerstvou kávu z vyhlášených plantážích a dozdobte ji čepicí šlehačky s hoblinkami čokolády, nebo trochou aromatické skořice. Před spaním doporučujeme meduňku a mátu, tato bylinná dvojka totiž lahodí našemu zdraví. A určitě si dopřejte i skleničku růžového, nebo bílého burčáku.Rozvoňte váš domov jablečným závinem, nebo dýňovou polévkou!
Pokud milujete vaření a stát u plotny je pro vás něco jako relaxace, tak tento tip je tím pravým pro vás. Pusťte se do přípravy chutné polévky z dýně Hokaido (právě tato odrůda patří k nejchutnějším vůbec), nebo ji opečte na oliváči a posypte hrubozrnnou solí, v neděli zapleťte listové těsto se šťavnatými jablky, třtinovým cukrem a trochou vanilky. Podzim ale chutná i po zvěřině a sladkovodních rybách, proto si hlídejte konání různých akcí ve vašem okolí. Hrady a zámky provoní jelení guláš či srnčí medailonky, kdežto kolem velkých rybníků se rozrostou stánky nabízející rozličné rybí speciality jako je candát na grilu, kapří hranolky, nebo uzený tolstolobik. Mňam, my v redakci se toho všeho zkrátka už nemůžeme dočkat.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)