Jablečné pyré s rozmarýnem a bílým balzamikovým krémem jako příloha k tmavým masům

Jablečné pyré s rozmarýnem a bílým balzamikovým krémem jako příloha k tmavým masům

Budete potřebovat: 2000 g jablek 2 větvičky rozmarýnu 300 g cukru 2 citrony 6 lžic bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 1 badyán   Postup: Oloupaná jablka nakrájíme na kostky, které vložíme do zapékací misky, přidáme větvičku rozmar


Jablečné pyré s rozmarýnemBudete potřebovat: 2000 g jablek 2 větvičky rozmarýnu 300 g cukru 2 citrony 6 lžic bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 1 badyán   Postup: Oloupaná jablka nakrájíme na kostky, které vložíme do zapékací misky, přidáme větvičku rozmarýnu, cukr, balzamikový krém, badyán a kůru a šťávu z citronu a přiklopené pečeme v troubě na 140 °C, až jablka zkaramelizují a změknou. Upečenou směs rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout v lednici. Jablečné pyré je skvělou přílohou k tmavým masům a hlavně ke zvěřině!