Cheesecake s kozím sýrem
Korpus:
175 g sušenek Bebe Opávia
500 g másla
Krém:
250 g zakysané smetany
500 g tvarohu
250 g mascarpone
500 g sýru Philadelphia (lze nahradit jiným druhem měkkého sýru)
400 g kozího sýru
2 ks vajíček
200 g cukr krupice
20 g vanilkového cukru
50 g hladké mouky
Tip šéfkuchaře Mondieu: „Vybírejte z jemných kozích sýrů. Výsledek bude krémovější.“
Korpus: Rozmixujeme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Prsty nebo lžící vtlačíme vzniklou hmotu po celém dnu dortové formy.
Krém: Asi 2 - 3 min šleháme vajíčka s vanilkovým a krupicovým cukrem a hladkou moukou, přidáme zakysanou smetanu, tvaroh, mascarpone, sýr Philadelphia a kozí sýr. Mícháme cca 5 min. Náplň rovnoměrně naneseme do dortové formy na vrstvu sušenek.
Pečení: Cheesecake pečeme na 110 stupňů 1 hod., potom ztlumíme na 95 stupňů a pečeme ještě dalších 50 min.
Hotový cheesecake necháme zatuhnout v chladu a až poté podáváme.
A jestli patříte mezi ty, kteří si na zákusek raději zajdou do cukrárny, nebo chcete verzi s kozím sýrem prostě nejprve vyzkoušet, můžete tak učinit v restauraci Mondieu, která se nachází v OC Westfield na adrese Roztylská 2321/19, Praha.
Ingredience: