Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky
Ingredience
- 250 g bio pohankové mouky
- 190 g bio másla
- 50 g bio třtinového cukru
- 50 g bio medu
- 120 g bio mandlí
- 1 bio vanilkový cukr
- bio třtinový moučkový cukr na obalení
POSTUP
Do mísy přidejte mouku, oba cukry, med, najemno nasekané mandle a důkladně promíchejte. Vypracujte hladké, nelepivé těsto a dejte ve fólii odležet přes noc do lednice. Z těsta následně vyválejte váleček o průměru asi 4 centimetry, ze kterého postupně odkrajujte stejně velké díly. Z nich tvořte tvary zahnutých rohlíčků, naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 160 stupňů přibližně 13 až 15 minut. Vychladlé cukroví obalte v moučkovém cukru a uchovávejte v chladu.
Tip na závěr:
Nejrůznější druhy mouky v bio kvalitě můžete nakoupit třeba z Biofarmy Zdoňov. Ta se nachází v severovýchodních Čechách a své produkty zákazníkům nabízí na e-shopu sirebenat.cz.