Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater

Suroviny:

  • 1000 g kuřecích jater,
  • 200 ml šlehačky
  • 1 máslo
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř
  • případně paštikové koření (není třeba)
  • olivový olej

 

Příprava:

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme očištěná játra, lístky tymiánu a 100 ml šlehačky. Dusíme dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně se změklým máslem a zbývající šlehačkou rozmixujeme. Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne.

Tato paštika je nejlepší, servíruje-li se s brusinkami. Výborně k ní sedí i loupané mandle, které její chuť podtrhnou.

Co vy? Máte nějaký svůj osvědčený recept na domácí paštiku? Jak často ji připravujete? Podělte se s námi o své zkušenosti.

Ingredience: