Avokádové guacamole

Avokádové guacamole

Suroviny:

  • 2 zralá avokáda (měkká, rozmačkaná)
  • 6 lžiček citrónové nebo lépe limetkové šťávy
  • 2 menší rajčata
  • 1/2 hrníčku najemno nakrájené cibulky
  • 2 lžíce najemno nakrájených pálivých papriček (nemusí být)
  • 2 stroužky česneku (nepovinná surovina)
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře

 

Příprava:

Rozmačkaná avokáda smícháme s citronem. Poté přidáme rajčata (nakrájená velmi nadrobno a zbavená tekutých vnitřků), cibuli, papričky (pokud holdujeme ostřejší a pikantnější chuti), rozetřený nebo prolisovaný česnek a nakonec dochutíme solí a pepřem. Do guacamole je možno přidat i nasekaný koriandr, pro lepší chuť.
Necháme uležet v ledničce nebo na chladném místě a podáváme s opečeným bílým toastovým chlebem nebo s tortilovými chipsy.

 

Já preferuji podávání s tortilovými chipsy, skvěle podtrhnou chuť guacamole. Dá se použít také jako dip k plněným tortilám, kdy se tortila pomaže trochou zakysané smetany, guacamole a nakonec masovou směsí. Takto se nejčastěji podávají mexické fajitas, na které vám recept brzy dodám také.

Co říkáte vy na mexickou kuchyni? Už jste ji vyzkoušeli? Co jsou podle vás suroviny, které by v mexickém jídle nesměly chybět? A jaká je vaše oblíbená pochoutka z této kuchyně? Podělte se s námi v komentářích, nebo pište formou zprávy na facebooku.

Ingredience: