PODZIMNÍ MENU V RESTAURACI HONORIA JE POD TAKTOVKOU NOVÉHO ŠÉFKUCHAŘE

PODZIMNÍ MENU V RESTAURACI HONORIA JE POD TAKTOVKOU NOVÉHO ŠÉFKUCHAŘE

S příchodem prvních podzimních dnů se brána zámku Chateau Herálec *****, Boutique Hotel & Spa by L’OCCITANE otevřela i staronovému šéfkuchaři Michalu Zapalačovi. Koncept naši české kuchyně poctivě čerpající z tradic i ze zásob regionálních dodavatelů a vlastního po


S příchodem prvních podzimních dnů se brána zámku Chateau Herálec *****, Boutique Hotel & Spa by L’OCCITANE otevřela i staronovému šéfkuchaři Michalu Zapalačovi. Koncept naši české kuchyně poctivě čerpající z tradic i ze zásob regionálních dodavatelů a vlastního pole a zahrady osvěžil posledními trendy světové moderní gastronomie. Důkazem toho je maximální kulinářský zážitek v podobě netradičních pokrmů v novém podzimní menu. Je opravdu na co se těšit!

Konfitované kachní stehno, červené zelí s ořechy, bramborové knedlíky s kaštany a slaninouNové podzimní menu zámecké restaurace Honoria ještě poctivěji využívá bohaté místní a zámecké zdroje: maso od vysočinských chovatelů, mléko a sýry od lokálních farmářů, zelenina přímo ze zámecké zahrady. Pět druhů brambor v bio kvalitě i lahodné podzimní dýně vyrostly na našem poli pod sýpkou, kaštany a houby v zámeckém parku. Jablka i ořechy jsme sami sbírali v našem sadu na Moravě – to vše nově namixoval respektujíc tradice právě Michael Zapalač. Vrátil se k nám po více jak dvou letech se zkušenostmi ze známých restaurací Essensia v hotelu Manadarin Oriental Praha a z Citizen v Mandarien Oriental Washingtonu DC v USA. Vařil nejenom v prestižních zahraničních restauracích v Německu, ale také v USA pod vedením vyhlášených šéfkuchařů, jako je Eric Ziebold. Ještě před odjezdem do zahraničí supervizoval na Chateau Herálec semifinalisty nejúspěšnější kuchařské show v Čechách MasterChef, která byla pod taktovkou uznávaných osobností gastronomie. Zajímá se především o nejnovější trendy v moderní gastronomii s důrazem na kvalitní suroviny, čerstvost a lehkost. „Vaření se pro mě stalo umění, do kterého musíte dát nejenom své srdce, ale především instinkt a cit.“ vysvětluje Michal Zapalač, šéfkuchař restaurace Honoria. „Každý host je pro nás jedinečný a největší odměnou je pro mě, když odchází spokojen.“ dodává Michal Zapalač. Jablečná terina s jemným vanilkovo-smetanovým krémemŘeditelka zámku Chateau Herálec Alexandra Kasperová o návratu Michala Zapalače řekla: „ Je skvělé, že jsme u nás mohli Michala opět přivítat. Je to velmi nadaný profesionál se skutečnou vášní pro vaření. Jeho zkušenosti jsou pro nás velmi cenné, vážím si i to, s jakým elánem podpořil náš koncept kvalitní místní kuchyně, která se hlásí ke krajině, podporuje místní dodavatele a je z mého pohledu důležitým prvkem trvalé udržitelnosti projektu. Naši hosté se tak mohou těšit na opravdu výjimečné kulinářské zážitky!“ Z nového podzimního menu můžete ochutnat skvělé Jehněčí kolínko z BIO farmy Mitrovský dvůr, podávané s jemným bramborovým pyré a glazurovanými kaštany z našeho zámeckého parku nebo výtečný šťavnatý Hovězí steak s pepřovou omáčkou, opečené brambory se slaninou a blanšírované kapustičky z naší zeleninové zahrady Le Potager. Sladkou třešničkou na dortu pro Vás zajisté bude Jablečná terina s jemným vanilkovo-smetanovým krémem v doprovodu s medovými krutony a jablečnou štolou se sušeným ovocem. Pro ty nejnáročnější gurmány je připraven špičkový kulinářský zážitek v podobě 6chodového degustačního menu „Pánů Trčků z Lípy“ v souladu se světovými nebo exkluzivními moravskými víny.Jehněčí kolínko  s jemným bramborovým pyré   Chateau Herálec*****, Boutique Hotel & Spa by L‘OCCITANE je jedním z nejkrásnějších zámků v Čechách s vynikající polohou- leží v samém srdci Evropy na pomyslné spojnici mezi Prahou a Vídní, na pomezí Čech a Moravy. Nabízí unikátní designové ubytovaní a exkluzivní servis se standardy a vymoženostmi dneška. K dispozici jsou hostům zámecké Wellness & Spa by L´Occitane, které jsou zárukou nezapomenutelného zážitku. V nejstarší části zámku v luxusní restaurace Honoria se podávají vybrané lahůdky české kuchyně v duchu filozofie "slow food". Chateau Herálec navíc disponuje jednou z největších sbírek unikátních vín z oblasti Bordeaux. Pět okvětních plátků herálecké růže, půlených červení a stříbrem, se stalo novým erbem, který je symbolem kvality a luxusu, pohody, soukromí a výjimečnosti.  
Tabulka dojezdových časů mezi Chateau Herálec a některými městy:
 
Praha 1 hod. Brno
Pardubice 1 hod. 20 min. České Budějovice
Hradec Králové 1 hod. 40 min Olomouc
Plzeň 2 hod. Liberec
Bratislava 2 hod. Ústí nad Labem
Ostrava 2 hod. 30 min. Karlovy Vary