Suroviny:
2 balení vaječných piškotů Manner
1 panák rumu
1 šálek kávy (bez mléka)
1 šálek mascarina
6 žloutků
10 dkg cukru
Kakao na posypání
Příprava:
Žloutky ze šesti vajec ušleháme s cukrem do pěny. Pak opatrně vmícháme mascarino.
Panáka rum
Suroviny:
2 balení vaječných piškotů Manner
1 panák rumu
1 šálek kávy (bez mléka)
1 šálek mascarina
6 žloutků
10 dkg cukru
Kakao na posypání
Příprava:
Žloutky ze šesti vajec ušleháme s cukrem do pěny. Pak opatrně vmícháme mascarino.
Panáka rumu nalijeme do kávy a namáčíme v ní piškoty.
Do libovolné formy naskládáme nejprve vrstvu namočených piškotů. Přelijeme tenkou vrstvou hmoty z mascarina, žloutků a cukru.
Na ni opět naskládáme vrstvu piškotů, kterou opět zalijeme vrstvou mascarina, až vše spotřebujeme.
Ihned vložíme do ledničky a necháme asi 4 hodiny vychladit.
Před podáváním posypeme kakaem – a pak už jen dobrou chuť!
Tip:
Milovníci čokolády mohou piškoty namáčet i v oslazeném kakau.
Zdroj: Manner
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)