Sušenky z Valašska
Přemýšlíte, co dětem na svačinu nebo pro sebe k odpolední kávičce? Zkuste netradiční jogurtové sušenky s lámanou čokoládou.
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience: na 20 g sušenek:
250 g hladké špaldové mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
80 g třtinového cukru
50 g medu
200 g bílého jogurtu z Valašska - Bifido
1 vejce velikosti L
90 g čokolády
špetku soli
Postup:
Všechny ingredience krom čokolády smícháme a vypracujeme mírně lepivé těsto. Přisypeme čokoládu nalámanou na malé kousky, a ještě jednou zamícháme. Na pečící papír uděláme lžící menší kolečka a následně vytvoříme oválky. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 15-20 minut. Necháme vychladnout.