Rybí prsty s bramborovo-špenátovou kaší

Rybí prsty s bramborovo-špenátovou kaší

Potřebujeme: 400 g filetů tresky hladká mouka 2 vejce 120 g kukuřičných lupínků 20 g strouhaného ​​parmezánu 1 citrón 1 stroužek česneku několik snítek tymiánu 1 lžička mleté papriky 1 kg brambor varného typu C 200 g listového špenátu 250


Rybí prsty s bramborovo špenátovou kašíPotřebujeme:

400 g filetů tresky hladká mouka 2 vejce 120 g kukuřičných lupínků 20 g strouhaného ​​parmezánu 1 citrón 1 stroužek česneku několik snítek tymiánu 1 lžička mleté papriky 1 kg brambor varného typu C 200 g listového špenátu 250 ml Alpro Soya Cuisine 2 lžičky strouhaného křenu čerstvě mletý černý pepř sůl  

Postup:

Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Z brambor, sójové alternativy smetany na vaření Alpro Soya Cuisine a strouhaného křenu připravíme bramborovou kaši. Rozmixujeme omyté a okapané špenátové listy a vmícháme je do kaše. Dochutíme muškátovým oříškem, čerstvě mletým pepřem a solí. Rybí filety nakrájíme na stejné kousky, pokapeme je citrónovou šťávu a lehce osolíme a opepříme. Mouku smícháme se strouhaným parmezánem, čerstvě mletým pepřem a mletou paprikou. Rybí kousky obalujeme nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v rozdrobených kukuřičných lupíncích. Do pánve nalijeme trochu olivového oleje a přidáme česnek a tymián. Když začne česnek syčet, vložíme do pánve rybí prsty a smažíme je dozlatova (cca 4 minuty z každé strany). Rybí prsty lze péct i v předehřáté troubě při 200 °C po dobu asi 8 minut. Podáváme s bramborovo špenátovou kaší.