Jemná paštika z kachních jater s pečenou švestkovou salsou

Jemná paštika z kachních jater s pečenou švestkovou salsou

Co byste řekli jemné paštice z kachních jater s pečenou švestkovou salsou? Není to sice tradiční adventní pochoutka, ale proč nezkusit něco nového a založit třeba i novou předvánoční tradici!? „Lidé se výroby paštiky obvykle bojí, protože jim přijde složitá. Tento recept


Co byste řekli jemné paštice z kachních jater s pečenou švestkovou salsou? Není to sice tradiční adventní pochoutka, ale proč nezkusit něco nového a založit třeba i novou předvánoční tradici!? „Lidé se výroby paštiky obvykle bojí, protože jim přijde složitá. Tento recept je ale přesvědčí o opaku," říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.paštika Potřebujeme: 500 g kachních jater, 1 velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 200 g másla, lžíci nasekané čerstvé šalvěje, špetku čerstvého tymiánu, špetku drceného kmínu, sůl a drcený barevný pepř. Postup: Játra nameleme nahrubo společně s cibulí a česnekem, osolíme a opepříme, přidáme kmín a pořádně zamícháme. Směs dáme přiklopenou péct při 170 stupních na asi 45 minut. Občas zamícháme. „Do upečené směsi přidáme rozpuštěné máslo a ponorným mixérem mixujeme do jemné konzistence. Přidáme čerstvé nasekané bylinky, zamícháme, popřípadě dochutíme solí a pepřem, a dáme chladit ve formě do ledničky zhruba na tři hodiny,“ doporučuje Sabina Kmecová.   Pečená švestková salsa: Potřebujeme: 500 g čerstvých nebo mražených švestek, 200 ml černého balsamického octa, 100 ml medu, 1 velkou červenou cibuli, šťávu z 1 limetky, sůl a pepř. Postup: V hrnci smícháme ocet s medem v poměru 2:1, pepřem a zredukujeme o třetinu. Smícháme s nakrájenými švestkami a dáme péct cca na 30 minut, dokud švestky nebudou měkké. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s limetkovou šťávou smícháme s upečenými švestkami. Dochutíme solí a pepřem. Kombinace obojího je prostě dokonalá. Zdroj: www.nebespan.cz