Marinovaný losos v kávě s Baileys a datlemi

Marinovaný losos v kávě s Baileys a datlemi

Ingredience:

600 g filet lososa
300 g soli
150 g třtinového cukru
50 g kávových zrn
2 ks badyánu
3 snítky tymiánu
1,5 dcl Baileys Original
1 ks limety
1 dcl extra virgin olivového oleje
8 ks větších datlí
100 g jablka


Postup:

 

  1. Filet lososa omyjte a osušte.
  2. V hmoždíři rozdrťte kávu s badyánem a přidejte do směsi sůl i cukru.
  3. Lososa zakápněte Baileys, řádně zasypte připravenou směsí a vymačkejte limetu. Nechte marinovat pod fresh folií dvě a půl hodiny v lednici.
  4. Marinovaného lososa vyjměte z lednice a omyjte.
  5. Nakrojte plátek asi 1 cm široký a položte na připravený talíř.
  6. Datle vypeckujte, rozpulte a zalijte Baileys, limetovou šťávou a olivovým olejem. Marinované datle položte na lososa, přidejte nakrájené jablíčko a pokapejte limetovou šťávou a olivovým olejem.