Na festivalu Vánoční menu 2015 ochutnáte šneky, křepelky i daňky!

Na festivalu Vánoční menu 2015 ochutnáte šneky, křepelky i daňky!

Vánoce jsou za rohem, s nimi však také ruce od mouky, mrskající se rybí „fešák“ ve vaně a opocené čelo z nákupu dárků. Gastronomický portál RESTU se proto rozhodl připravit festival Vánoční menu 2015 a zpříjemnit tak tuto dobu všem, kteří si chtějí na chvíli odpoči


Vánoce jsou za rohem, s nimi však také ruce od mouky, mrskající se rybí „fešák“ ve vaně a opocené čelo z nákupu dárků. Gastronomický portál RESTU se proto rozhodl připravit festival Vánoční menu 2015 a zpříjemnit tak tuto dobu všem, kteří si chtějí na chvíli odpočinout a nechat o sebe pečovat. 46 restaurací z celé České republiky připraví pro návštěvníky lahodné tří až pětichodové sváteční menu, která nabídnou i netradiční vánoční speciality, které si doma většinou nevaříme.Vanocni menu 2015_RESTU Hosté mohou ochutnat tradiční vánoční pokrmy jako je rybí polévka, smažený kapr či houbový kuba, nebo se nechat zlákat méně tradičními menu obsahující například křepelčí prsíčka a dančí hřbet, který nabízí například pražská restaurace Blue Wagon. Restaurace La Finestra in Cucina nabízí pro změnu exotickou kaštanovou polévku ze soté z kalamářů a sepiovou arancini. menu„Sestavili jsme menu ze speciálních delikates, které nejsou českého původu. Někdy se zákazník chce odpoutat od shonu a zimy a k tomu dopomáháme přímořskou atmosférou v naší restauraci a hlavním chodem z mořských plodů,“ vysvětluje pojetí vánočního menu šéfkuchař z restaurace Luka Lu, která se do akce také zapojila. Rezervujte na RESTU Festival pořádá největší gastronomický průvodce v ČR - RESTU. Na stránkách festivalu www.restu.cz/festival/vanocni-menu-2015 se dozvíte, v jaký den a v jaké restauraci se akce koná, k dispozici jsou také celá menu s detailními popisy jednotlivých chodů, cenami a v neposlední řadě zde můžete přímo zarezervovat místo v oblíbené restauraci. Na portálu je také možné se podělit o zážitek z jednotlivých restaurací, a tím pomoci při výběru ostatním zákazníkům. menu2„Já sám dobře vím, jak může být sváteční horečka stresující, proto jsme se snažili udělat festival Vánoční menu pro zákazníky přívětivý a odpočinkový. Na RESTU máte rezervaci hned hotovou a už stačí si jen užít atmosféru,“ přibližuje myšlenku festivalu Pavel Suchánek, CEO RESTU. Veškeré chody i zajímavé informace o jednotlivých restauracích najdete ZDE