Perníčky ze Světa zdraví
- 420 g špaldové mouky
- 50 g ovesné mouky (rozmixovaných nebo pomletých ovesných vloček)
- 125 g másla
- 350 g medu
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce perníkového koření
- 2 kávové lžičky prášku do pečiva
Na mírném ohni rozpusťte máslo spolu s medem a nechte trochu vychladnout. V míse smíchejte všechny suroviny, vypracujte hladké těsto a nechte ho alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici. Po vytažení z lednice nechte těsto chvíli povolit.
Na dobře pomoučeném válu vyválejte cca 2–3mm tenkou placku (čím tenčí, tím křupavější) a vykrajujte perníčky. Před pečením potřete perníčky rozpuštěným máslem nebo rozšlehaným vajíčkem a pečte v rozpá- lené troubě na 170°C asi 10 minut.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/pernicky
Ingredience: